Seltenrijch van Corendon Kinheim naar Mr.Cocker HCAW

Mr.Cocker HCAW heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met onder meer de ervaren binnenvelders Roy Seltenrijch en Kevin Weijgertse. De Bussumse club, die al voor de start van de Play-Downs het contract met hoofdcoach Ivan Rodriguez verlengde, ziet een achttal spelers vertrekken.

Tweede honkman Roy Seltenrijch en binnenvelder Kevin Weijgertse zijn de meest aansprekende nieuwkomers bij de Bussumse hoofdklasser. Voor Seltenrijch wordt Mr.Cocker HCAW de derde club uit de hoofdklasse. Eerder kwam hij uit voor DOOR Neptunus (2009 en 2010) en Corendon Kinheim (2011 tot en met 2013). Met beide clubs werd hij kampioen. Voor het Haarlemse Kinheim speelde Seltenrijch vorig seizoen 31 wedstrijden in de reguliere competitie met 29 honkslagen (.282) en 26 binnengeslagen punten. Hij honkbalde eerder ook in de Verenigde Staten voor de Georgia State University (NCAA Division I College).

Nieuwkomer Kevin Weijgertse neemt eveneens de nodige ervaring mee naar Bussum. Hij speelde eerder al voor het Hoofddorpse Pioniers en het Haarlemse Kinheim in de hoofdklasse voordat hij in 2009 een profcontract tekende bij New York Mets. Hij speelde drie seizoenen voor deze Amerikaanse organisatie in de Minor League, voordat hij dit jaar bij L&D Amsterdam terugkeerde in de hoofdklasse. Weijgertse kwam in dertig wedstrijden tot een slaggemiddelde van .235.

Jong Oranje

Naast deze twee spelers krijgt hoofdcoach Ivan Rodriguez ook de beschikking over hoofdklasser Rossini Frolijk. Hij komt over van UVV waarvoor hij al twee seizoenen uitkwam op het hoogste niveau. In 33 wedstrijden in de reguliere competitie van dit jaar kwam Frolijk tot 21 honkslagen (.256). Ook nieuw aankomend seizoen zijn de twee talentvolle pitchers Daley Paalvast en Maickel Rietel.

Rietel kwam onder meer uit voor Jong Oranje en speelde vorig seizoen voor het Rookie League-team van L&D Amsterdam. Paalvast deed bij Vaessen Pioniers zelfs al ervaring op in de hoofdklasse. De speler van het Rookie League-team van de Hoofddorpse club gooide voor de hoofdmacht tien wedstrijden in de reguliere competitie. Paalvast kwam tot een verdiende puntengemiddelde van 6.35.
Peter van Doesburg, die dit seizoen al voor het eerste team van Mr.Cocker HCAW uitkwam, wordt definitief van het Rookie League-team overgeheveld.

Afscheid

Mr.Cocker HCAW neemt afscheid van een achttal spelers, waaronder de Venezolaanse binnenvelder Jesus Latte. Sedley Karel (Vaessen Pioniers) en Dylan de Mello (UVV) maken de overstap naar een andere hoofdklasseclub. Karel gooide als reliever de meeste wedstrijden (24) bij HCAW. Hij kwam tot een verdiende puntengemiddelde van 2.76.

Arjan Elshof, en Juriën Overman gaan spelen in het tweede team, terwijl Marco Schel het seizoen start in het Rookie League-team van de Bussumse club. Ook Jasper de Heus (Almere ’90), Tim Vermij en assistent-coach José Baez keren niet terug in de Bussumse Vallei. De begeleidingsstaf van Rodriguez wordt volgend jaar gevormd door John Debbaut, Robbert Keetelaar en Joep van Els.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page