UVV trekt Rudy van Heydoorn aan

Na seizoenen bij AdoLakers en DOOR Neptunus speelt de Nederlandse international Rudy van Heydoorn volgend jaar voor UVV. De Dominicaanse catcher is één van de vijf nieuwkomers bij de Utrechtse hoofdklasser. UVV ziet onder meer de talentvolle korte stop Stijn van der Meer naar DOOR Neptunus vertrekken.

Van Heydoorn werd afgelopen seizoen landskampioen met DOOR Neptunus. Hij speelde in de reguliere competitie 34 wedstrijden voor de Rotterdammers. Daarin kwam hij tot dertig honkslagen (.252), waaronder drie homeruns. Tijdens de All Star Game van dit jaar werd de catcher winnaar van de Homerun Derby.
Van Heydoorn speelde vijf seizoenen als profhonkballer in de organisatie van Seattle Mariners, voordat hij in 2012 voor AdoLakers debuteerde in de Nederlandse hoofdklasse.

Met de Arubaanse eertse honkman Gilmer Lampe heeft UVV een tweede voormalig profhonkballer in huis gehaald. Lampe kwam tussen 2008 en 2012 eveneens uit voor Seattle Mariners. De 23-jarige rechtshandige honkballer speelde de eerste vier seizoenen in de Venezolaanse profcompetitie. In 2012 kwam hij in zijn laatste profseizoen uit voor het Rookie League-team Pulaski Mariners. Lampe maakt voor UVV zijn debuut in de hoofdklasse.

Stijn van der Meer

De selectie van UVV is verder aangevuld met pitcher Kevin Noordzij (Mampaey The Hawks), binnenvelder Max Bijster (Euro Stars) en buitenvelder Dylan de Mello (Mr.Cocker HCAW). De 23-jarige Bijster speelde eerder voor DOOR Neptunus (2008 en 2009) en voor Sparta/Feyenoord (2011) in de hoofdklasse.

UVV ziet zes spelers vertrekken. Eén van hen is Stijn van der Meer. De korte stop debuteerde vorig jaar in het Nederlands team en kwam afgelopen seizoen voor het eerst als collegehonkballer in actie voor Eastern Oklahoma State College. Van der Meer vervolgt zijn hoofdklassecarrière bij landskampioen DOOR Neptunus. Rossini Frolijk komt volgend jaar uit voor Mr.Cocker HCAW.
Drie andere spelers hebben gekozen voor een overstap naar Overgangsklasser RCH-Pinguïns. Dat zijn Ferd van Stekelenburg, Andy Raaff en Hylke van Viersen. Buitenvelder Daan Cornelissen, die in het verleden als profhonkballer heeft gespeeld in de organisatie van Pittsburgh Pirates heeft besloten te stoppen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page