Weinig verschuivingen bij landskampioen DOOR Neptunus

Landskampioen DOOR Neptunus is erin geslaagd zijn kampioensteam grotendeels intact te houden. De Rotterdamse club heeft alleen afscheid moeten nemen van catcher Rudy van Heydoorn en pitcher Tim Roodenburg.

DOOR Neptunus speelde dit jaar een uitermate succesvol seizoen, waarbij zowel de reguliere competitie als de Play-Offs werden afgesloten met een eerste plaats. In de Holland Series werd Vaessen Pioniers verslagen om de veertiende landstitel op te eisen. Van het team waarmee de Rotterdammers landskampioen werden, vertrekken slechts twee spelers.
Van Heydoorn heeft gekozen om zijn loopbaan te vervolgen bij UVV. De catcher begint in 2014 aan zijn derde seizoen in de hoofdklasse. In 2012 debuteerde de Nederlandse international voor AdoLakers in de hoofdklasse. Ook pitcher Tim Roodenburg keert niet terug bij de Rotterdammers. Hij heeft gekozen voor een overstap naar DSS.

DOOR Neptunus vult zijn selectie voor het aankomende seizoen grotendeels aan met talenten uit het eigen opleidingsteam. Van Tridents komen Daniël Fernandes, Misja Harcksen, Shurman Marlin en Floris Timmer. Bij Tridents was Fernandes afgelopen seizoen de beste slagman. Hij speelde dit seizoen, evenals Timmer en Harcksen al enkele wedstrijden voor de hoofdmacht in de hoofdklasse.

Nieuwe spelers

Daarnaast verwelkomt Neptunus twee nieuwe spelers. Van UVV komt Stijn van der Meer over. De zestienvoudig international is in verband met zijn verplichtingen voor Eastern Oklahoma State College beperkt inzetbaar. Urving Kemp is de tweede nieuwkomer. De jongere broer van Dwayne Kemp komt over van Mampaey The Hawks. Voordat Kemp debuteerde voor deze club uit Dordrecht kwam hij ook al uit voor DOOR Neptunus.

Evert-Jan ’t Hoen keert na zijn succesvolle eerste seizoen als hoofdcoach terug bij de hoofdmacht van de Rotterdamse club. Dat geldt niet voor assistent-coach Jeroen Sluijter, die heeft besloten om zijn taken neer te leggen. Sluijter wordt in het coachvak opgevolgd door Melfried Comenencia, die als coach al actief was in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page