Arribas maakt debuut in Australische profcompetitie

De Nederlandse catcher Daniël Arribas heeft vrijdag zijn debuut gemaakt in de professionele Australian Baseball League. Hij is de tweede Nederlandse honkballer ooit in deze competitie, die in 2010 mede door Major League Baseball in het leven is geroepen. Arribas staat onder contract bij Sydney Blue Sox, waar ook enkele oud-hoofdklassers voor uitkomen.

Mariekson Gregorius werd in het seizoen 2010/2011 de eerste Nederlandse international in de Australische profcompetitie. De in Amsterdam geboren honkballer, die dit jaar in de Major League speelde voor Arizona Diamondbacks, won in dienst van Canberra Cavalry na afloop van het seizoen een Golden Glove als beste verdedigende speler uit de competitie.

De 21-jarige Arribas is deze maand de tweede Nederlander geworden in de Australische profcompetitie. De honkballer uit de proforganisatie van Pittsburgh Pirates had een uitstekend debuut voor zijn nieuwe tijdelijke club. Op dezelfde dag dat hij zich na een lange vlucht bij het team had gevoegd, sloeg hij zondag 27 oktober in de laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen tegen het gelegenheidsteam ABL Imports de bal hard tegen de omheining voor zijn eerste honkslag in dienst van Sydney Blue Sox.

Koploper

Inmiddels speelde Arribas ook in drie van de vier competitiewedstrijden mee. Tweemaal als catcher en één keer als eerste honkman. Sydney Blue Sox opende het seizoen met een 10-0 nederlaag tegen Perth Heat, maar is na drie zeges op rij (4-5, 2-7 en 0-11) tegen diezelfde tegenstander inmiddels gedeeld koploper. In zijn tweede wedstrijd scoorde Arribas zijn eerste punt, nadat hij in de tweede inning met vier wijd op de honken was gekomen. Zes innings later volgden ook een honkslag en gestolen honk, waarna hij opnieuw veilig de thuisplaat wist te bereiken. Hij scoorde daarmee twee punten in de 2-7 zege voor zijn ploeg.

Arribas krijgt kans om als jonge catcher in de selectie van manger Jason Pospishil te spelen met ervaren pitchers. Drie daarvan speelden in het verleden ook in de hoofdklasse. Craig Anderson voor DOOR Neptunus en Vaughan Harris en Todd van Steensel voor Corendon Kinheim. Vorige maand nam Arribas voor Pittsburgh Pirates ook al deel aan de Instructional League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page