Ook pitcher Jair Jurrjens free-agent

De Curaçaose pitcher Jair Jurrjens heeft zich gevoegd bij de groep profhonkballers van Nederland en Curaçao die deze winter op zoek gaan naar een nieuwe club. Jurrjens heeft van zijn profclub Detroit Tigers hiervoor toestemming gekregen.

Jair Jurrjens tekende in juli een overeenkomst voor Detroit Tigers nadat hij bij Baltimore Orioles op een zijspoor was gekomen. Bij deze club, waarvoor Jurrjens in 2003 zijn eerste profcontract had getekend, kreeg Jurrjens de kans om zijn oude vorm terug te vinden.

Voor het Triple A-team Toledo Mud Hens won Jurrjens in 23 wedstrijden eenmaal en verloor hij vier wedstrijden. Hij sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 4.57. Een terugkeer in de Major League bleef uit.

Verlengd

Jurrjens speelde in 2007 al eens zeven wedstrijden in de Major League voor Detroit Tigers. Hierna volgden nog eens 119 wedstrijden voor Atlanta Braves, de club waarvoor hij zeer succesvol werd. Dit seizoen speelde Jurrjens bovendien twee duels voor Baltimore Orioles.
Gisteren werd Jurrjens free-agent, nadat zijn club Detroit Tigers de honkballer van Curaçao toestemming had gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Eerder vroegen ook Roger Bernadina (Philadelphia Phillies) en Shairon Martis (Minnesota Twins) om free-agent te worden.

Zij voegden zich daarmee bij onder meer Kalian Sams (Texas Rangers), Sharlon Schoop (Kansas City Royals), Loek van Mil (Cincinnati Reds) en Tom Stuifbergen (Minnesota Twins), die eveneens na dit seizoen free-agent zijn geworden. De Curaçaose catcher Dashenko Ricardo kan zich al wel vast voorbereiden op het nieuwe seizoen. Zijn contract werd eind vorige maand door Los Angeles Dodgers verlengd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page