Ibrahin Redan maakt weer deel uit van AdoLakers

Ibrahin Redan keert komend seizoen bij AdoLakers terug in de hoofdklasse.  De Haagse club heeft het besluit van de voormalig honkballer uit de organisatie van Cincinnati Reds eerder deze week bevestigd. Redan: “Dit is gewoon mijn thuishaven.”

Redan kwam twee seizoenen uit voor het Rookie League-team van Cincinnati Reds. Hij speelde uiteindelijk 24 wedstrijden. Komend seizoen keert hij terug op het oude nest, waar hij in de zomer van 2012 vertrok.

Redan verliet na afloop van het afgelopen seizoen nog de Verenigde Staten met de toezegging dat hij mogelijk volgend jaar op een hoger niveau zou mogen spelen. Maar de werkelijkheid pakte anders uit: “Mijn ontslag kwam als een donderslag bij heldere hemel”, aldus Redan. “Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten.”

Aanbiedingen

Volgens eigen zeggen had Redan voldoende mogelijkheden om weer in de hoofdklasse aan de bak te gaan. “Ik had aanbiedingen van meerdere clubs, maar heb bewust voor AdoLakers gekozen”, benadrukt de negentienjarige ex-prof. “Ik wil graag tegen topclubs spelen en juist niet bij een topclub. Zo kan ik laten zien hoe goed ik eigenlijk ben en wat ik heb geleerd in de Verenigde Staten.”

De startend pitcher heeft de hoop op een nieuwe profclub nog niet opgegeven. “Er is al een profclub geweest, die mij heeft zien gooien. Maar er is nog niets concreets. Daarom zal ik het toch in de competitie moeten laten zien en dan hopen op een nieuwe kans.”

Hecht

Toch zijn er wel meerdere beweegredenen voor Redan om juist voor de club uit Den Haag te kiezen: “Mijn broertje speelt hier ook. Wij zijn heel hecht met elkaar. AdoLakers is natuurlijk ook de club waar ik altijd heb gespeeld. Ik denk dat ik lekkerder in mijn vel zit hier dan bij een andere hoofdklasseclub. Dit is gewoon mijn thuishaven.”

De komst van hoofdcoach Eugene Henson en zijn zoon Stephen, jeugdinternational afkomstig van Tridents, waren voor Redan ook redenen om terug bij AdoLakers te keren. “Ik weet dat ik dan in ieder geval iemand achter mij heb staan, die heel goed kan fielden.” Hij vervolgt: “AdoLakers heeft met de nieuwe spelers en coach echt laten zien iets nieuws te willen proberen. Bovendien zijn er jonge spelers met kwaliteit bij het team gekomen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page