St. Maria Pirates kampioen van Curaçao

Santa Maria Pirates Chippie is kampioen geworden van Curaçao. In de best-of-seven van de finale werd vier keer op rij gewonnen van Wild Cats Guardian Group-Mc Donald-CAP. De finale op Curaçao was ook een strijd tussen Ramiro Balentina (St. Maria Pirates) en Nick Veltkamp (Wild Cats), de twee spelers van Corendon Kinheim die zich na afloop van de Nederlandse competitie bij hun nieuwe teams op Curaçao hadden gevoegd.

St. Maria Pirates had dit seizoen de beschikking over de Nederlandse internationals Yurendell de Caster en Jonathan Balentina. Ook voormalig profhonkballers Quincy Ascencion, Rojean Cleofa, Curtney Doran, Dudley Leonora en Raywendley van Gurp maakten deel uit van de selectie. Van hen had De Caster de ploeg voor de start van de Play-Offs al verlaten in verband met zijn verplichtingen in de competitie van Nicaragua.

In de reguliere competitie had St. Maria Pirates met dertien zeges in twintig wedstrijden genoegen moeten nemen met een tweede plaats achter Wild Cats, met onder meer voormalig profhonkballers Ardley Jansen en Christefer Obispo binnen de gelederen. Ook Andley Simmons, de oudere broer van Andrelton Simmons en oud-ADO-spelers Gregory Hassell, Nurison Leonora en Rodney Michel maakten deel uit van de ploeg.

Oppermachtig

Wild Cats had zich voor de finale geplaatst door St. Rosa Indians in de best-of-five met 3-2 te verslaan. St. Maria Pirates was in de best-of-five van de Play-Offs met 3-1 te sterk voor Royal Scorpions. In de best-of-seven was St. Maria hierna oppermachtig. De eerste wedstrijd van de finaleserie werd al met 1-11 gewonnen. Hierna volgden nog overwinningen van 10-7, 2-13 en 6-3.

Nick Veltkamp werd voor Wild Cats zowel in de eerste als vierde wedstrijd verliezend pitcher. In de eerste wedstrijd moest Veltkamp al in de eerste twee innings zes punten toestaan. Nadat Ramiro Balentina in de derde inning de vijfde honkslag voor zijn ploeg had geslagen, moest Veltkamp (2-2-5-1) de handdoek in de ring gooien.
St. Maria Pirates keek echter niet meer achterom. Onder meer via een tweepunten-homerun van Raywendly van Gurp liep de ploeg in zeven innings uit naar de 1-11 winst. Raydell Isabella (10-1-1-1) gooide de complete wedstrijd en stond alleen een honkslag toe aan Andley Simmons in de eerste inning.

Save

Djonny Joubert sloeg homeruns in de tweede en vierde wedstrijd van de best-of-seven

Djonny Joubert sloeg homeruns in de tweede en vierde wedstrijd van de best-of-seven.

Ook in de tweede wedstrijd was St. Maria Pirates de sterkste. Aanvankelijk draaide Wild Cats vanaf de derde inning nog een 4-1 achterstand om in een 4-7 voorsprong. Maar door onder meer een homerun met twee man aan boord van Djonny Joubert won St. Maria Pirates in de slotfase  alsnog met 10-7. Beste slagman werd Johnny Gregorius. Hij sloeg drie hits in vijf slagbeurten en scoorde twee punten. Ook Ramiro Balentina scoorde, na vier vrije lopen, tweemaal.
De Nederlandse international Jonathan Balentina kreeg in de negende inning de save. Hij gooide de wedstrijd uit met drie slag voor Andley Simmons en een dubbelspel op een grondbal van Randolph Kirindongo.

In de derde wedstrijd leidde Rojean Cleofa zijn ploeg met zeven binnengeslagen punten naar een ruime 2-13 winst.  In de tweede inning sloeg hij met een tweehonkslag drie man over de thuisplaat. Een inning later sloeg hij met een homerun nog eens drie punten binnen. Ramiro Balentina deed met drie hits aanvallend eveneens een duit in het zakje. Voor Wild Cats scoorde Andley Simmons met een solohomerun in de zevende inning één van de twee punten.

Hoop

Gisteravond besliste St. Maria Pirates in het Tio Daou Ballpark de series. Voor de tweede maal deze finale stond de ploeg tegenover Nick Veltkamp (6-4-7-1). Nu hield de honkballer van Corendon Kinheim tot in de achtste inning stand, maar zag hij St. Maria Pirates al wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Mede door een homerun van Djonny Joubert kwam St. Maria Pirates snel op een 3-0 voorsprong.
Veltkamp herstelde zich knap, gooide nog vijf keer drie slag en stond tot aan de achtste inning geen punten meer toe. Ondertussen had Wild Cats via punten in de vijfde en zevende inning de stand weer gelijkgetrokken: 3-3.

In de achtste inning bezorgde Curtney Doran St. Maria Pirates alsnog de titel. Met volle honken sloeg hij op het pitchen van reliever Ludwin Obispo de bal voor twee honken het buitenveld in. Daarmee veegde hij de honken schoon en bepaalde Doran de eindstand op 6-3. De hoop op een vijfde wedstrijd voor Wild Cats verdween nadat closer Jonathan Balentina in de negende inning op de heuvel kwam. Met twee lopers op de honken, forceerde hij eerst een dubbelspel, waarna hij de finale met een strikeout voor Andley Simmons in stijl afsloot.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page