Opnieuw belangrijke onderscheiding voor Andrelton Simmons

Na de Gold Glove Award heeft korte stop Andrelton Simmons gisteren in het Plaza Hotel in Manhattan opnieuw een onderscheiding van formaat ontvangen. De Curaçaose honkballer van Atlanta Braves kreeg de Platinum Glove Award voor de beste verdedigende speler in de National League.

Door een speciale commissie werd de 24-jarige Andrelton Simmons, die dit jaar voor Atlanta Braves zijn eerste volledige seizoen in de Major League speelde, eerder al uitgeroepen tot beste korte stop van de National League. Daarvoor ontving hij een Golden Glove Award.

Gisteren kon hij daar een tweede onderscheiding aan toevoegen. Hij won de Rawlings Platinum Glove Award, een prijs die wordt bepaald door stemmen van het publiek en door een berekening op basis van statistieken van de Society for American Baseball Research (SABR).

Minimaal verschil

Simmons (20,2 procent van de stemmen) bleef daarmee catcher Yadier Molina (twintig procent) van World Series-finalist St. Louis Cardinals met minimaal verschil voor. Derde werd midvelder Carlos Gomez  van Milwaukee Brewers (19,7 procent). Molina won de eerste twee edities van de Platinum Glove Award. In die twee edities werd de winnaar nog alleen bepaald op stemmen van het publiek.
Derde honkman Manny Machado (Baltimore Orioles) ontving de Platinum Glove Award voor de beste verdedigende speler in de American League. Hij werd opvolger van Adrian Beltre (Texas Rangers), die de prijs ontving in 2011 en 2012.

Simmons sloot het seizoen met Atlanta Braves af met een veldgemiddelde van .981. Hij speelde 1352 1/3 innings in 156 wedstrijden, maakte 240 nullen en hielp bij 499 nullen. Simmons ging slechts veertien keer in de fout.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page