Andruw Jones ontbreekt tijdens Asia Series

De Curaçaose honkballer Andruw Jones neemt volgende week geen deel aan de Asia Series. Hij werd eerder deze maand met Rakuten Eagles kampioen in de Japanse profcompetitie. Daarmee had deze ploeg zich geplaatst voor de Asia Series, waaraan dit jaar ook voor het eerst de Europese clubkampioen deelneemt. Op dat toernooi komt ook Samsung Lions, de Koreaanse profploeg van Rick van den Hurk in actie.

De Asia Series, ‘International Tournament of Champions’, wordt van 15 tot en met 20 november voor de zevende keer sinds 2005 gehouden. De afgelopen zes edities ging de strijd tussen de Aziatische kampioenen uit Japan, Zuid-Korea, Chinese Taipei en China. Sinds 2011 neemt ook de kampioen uit de professionele Australian Baseball League aan het toernooi deel.

Eerder dit jaar liet de Chinese Baseball Association (CBA) weten van deelname af te zien, waarna de kampioen uit Europa een uitnodiging ontving.

European Championship Cup

Als Europees kampioen is dat Foritudo Bologna, dat in augustus de European Championship Cup veroverde. Australië vaardigt zijn kampioen Canberra Cavalry af. Het is de bedoeling dat de kampioenen uit deze continenten ook de komende jaren een uitnodiging ontvangen voor de Asia Series. Daarmee krijgen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers in 2014 de eerstvolgende kans om zich voor dit prestigieuze toernooi te kwalificeren.

Samsung Lions van de Nederlandse pitcher Rick van den Hurk en Rakuten Eagles van Andruw Jones zijn later deze maand al van de partij. Beide teams gelden als de grote favoriet. Zowel de Zuid-Koreaanse kampioen als de Japanse kampioen won in eigen land én de reguliere competitie en de finaleserie. Voor Rauten Eagles was het nog maar de eerste titel uit de clubhistorie. Samsung Lions is al drie jaar op rij de sterkste van de Korean Baseball Organisation (KBO).

Verplichtingen

Tijdens de Asia Series ontbreekt Andruw Jones. De Curaçaose honkballer wordt door Rakuten Eagles, evenals de andere buitenlandse versterkingen van dit seizoen, thuisgelaten. De Japanse ploeg wil aan de Asia Series deelnemen met een jonge talentvolle ploeg bestaande uit Japanse spelers. Jones verliet afgelopen dinsdag Japan al vanaf Narita Airport.

De organisatie van de zevende Asia Series is in handen van Taiwan, waardoor de twee teams uit de Taiwan Series, het recht hebben gekregen om deel te nemen aan de Asia Series. In de Taiwanese finale van de Chinese Professional Baseball League (CPBL) versloeg Uni-President 7-Eleven Lions tegenstander EDA Rhinos. De Asia Series wordt van 15 tot en met 20 november gehouden in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium en het Taoyuan International Baseball Stadium.

Poule-indeling

Het Zuid-Koreaanse Samsung Lions is in poule A ingedeeld met Uni-President 7-Eleven Lions en het Italiaanse Fortitudo Bologna. Rakuten Eagles neemt het in poule B op tegen EDA Rhinos en het Australische Canberra Cavalry.

De afgelopen zes edities werd vijf keer de Japanse kampioen winnaar. Vorig jaar was dat Yomiuri Giants, dat eergisteren de Nippon Series verloor van Rakuten Eagles. Samsung Lions was in 2011 de enige niet-Japanse winnaar van de Asia Series. De Lions uit Zuid-Korea en Taiwan namen al eerder deel aan de Asia Series. EDA Rhinos deed dat eenmaal eerder in 2005 toen de club nog speelde onder de naam Sinon Bulls.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page