Europese prijs voor Evert-Jan ’t Hoen

DOOR Neptunus-hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen is uitgeroepen tot Europese Coach van het Jaar. Dit gebeurde door de European Baseball Coaches Association (EBCA) tijdens het congres van afgelopen weekeinde in Brussel. ’t Hoen was één van de vijf genomineerde coaches.

’t Hoen verdiende zijn nominatie nadat hij onder meer in zijn eerste seizoen als hoofdcoach in de hoofdklasse het Rotterdamse DOOR Neptunus naar de landstitel had geleid. Bovendien zet ’t Hoen zich al jaren in voor de ontwikkelingen van spelers in de regio Rotterdam.

Voor de prijs had ’t Hoen zware concurrentie van onder meer de Italiaanse coach Doriano Bindi. Hij was als coach met T&A San Marino voor de derde opeenvolgende keer kampioen van Italië geworden, een prestatie die door geen enkel ander team in de Italiaanse competitie was behaald sinds 1968. Een andere concurrent was de Tsjech Jan Gregori, die als coach tijdens de Little League World Series in Williamsports zijn ploeg naar een eerste overwinning van een Europees team leidde.

Opvolger

Afgelopen weekeinde werd in Brussel de winnaar bepaald door de leden van de European Baseball Coaches Association. De keuze viel uiteindelijk op ’t Hoen, die eerder dit jaar bovendien was aangesteld als hitting-coach van het Nederlands honkbalteam en in die hoedanigheid zijn debuut maakte op het World Port Tournament. ’t Hoen is daarmee de eerste Nederlandse coach geworden die deze prijs heeft gewonnen.
Eerder kregen ook de Belgische Steve Janssen (2009) en de Amerikaan Brian Farley (2011) de EBCA Coach of the Year Award uitgereikt nadat zij respectievelijk met DOOR Neptunus landskampioen en het Nederlands team wereldkampioen waren geworden.

’t Hoen is de opvolger geworden van de Italiaanse coach Mauro Mazzotti winnaar. Hij plaatste zich in 2012 met de nationale ploeg van Spanje, onder meer ten koste van het sterke Israel, voor de World Baseball Classic van 2013.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page