Ook Van den Hurk niet aanwezig tijdens Asia Series

Rick van den Hurk reist niet met Samsung Lions af naar Taiwan voor deelname aan de Asia Series. De Nederlandse pitcher is in verband met zijn lichte armblessure niet opgenomen in de definitieve selectie van de Zuid-Koreaanse landskampioen. Eerder haakte ook Andruw Jones al af.

De Asia Series start vrijdag 15 november met een wedstrijd tussen Samsung Lions en het Italiaanse Fortitudo Bolona in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium. Twee dagen later heeft Van den Hurk verplichtingen in verband met zijn European Big League Tour. Hij geeft zaterdag 16, zondag 17 en zaterdag 23 november gratis clinics aan kinderen in Rotterdam en Parijs.

Van den Hurk wordt daarbij geassisteerd door Major Leaguers Curtis Granderson (New York Yankees) en Chris Dickerson. Dickerson speelde dit seizoen voor Baltimore Orioles, maar koos er eerder deze maand voor om free-agent te worden.

Blessure

Hoewel Van den Hurk door zijn European Big League Tour niet deel kan nemen aan de Asia Series wordt door zijn club zijn blessure aan zijn rechterarm als reden voor zijn afwezigheid opgegeven. Die blessure liep de Nederlandse pitcher op tijdens de zesde wedstrijd van de Korean Series. Daarin begon Van den Hurk als startend pitcher, maar werd hij na de eerste inning van de heuvel gehaald.

Samsung Lions moet het tijdens de Asia Series doen zonder een groot aantal spelers. Pitchers Yoon Seong-hwan, Kwon Hyuk en Esmailin Caridad zijn eveneens geblesseerd, terwijl pitcher Oh Seung-hwan van zijn club een contract in het buitenland mag najagen. Binnenvelders Cho Dong-chan en Kim Sang-su herstellen van respectievelijk een gebroken knie en gebroken pols. Buitenvelder Bae Young-seop begint aan zijn militaire dienst en is daardoor niet beschikbaar.

Curaçao Baseball Week

Eerder werd ook al bekend dat de Nederlandse international Andruw Jones ontbreekt tijdens de Asia Series. Hij wordt niet door zijn Japanse club Rakuten Eagles meegenomen. Inmiddels is Jones teruggekeerd naar Curaçao, waar hij van 18 tot en met 25 november deelneemt aan de eerste Curaçao Baseball Week. Aan dit evenement nemen alle grote Curaçaose honkballers deel.

Een achttiental profhonkballers, waaronder Jair Jurrjens, Wladimir Balentien, Jurickson Profar en Mariekson Gregorius, geven vanaf dinsdag drie dagen lang clinics aan ruim duizend kinderen op Curaçao. De Honkbalweek wordt op vrijdag 20 november afgesloten met een Homerun Derby en een softbalwedstrijd. Aan de Curaçao Baseball Week nemen ook Rob Cordemans, Robert Eenhoorn, Steve Janssen en Ben Thijssen deel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page