Seizoen voor Kalian Sams voorbij

Na ruim negen maanden is het seizoen voor profhonkballer Kalian Sams voorbij. De afgelopen weken kwam de honkballer uit Den Haag uit in de Mexicaanse profcompetitie. Nadat daar de resultaten uitbleven, heeft Sams in overleg met zijn club Algodoneros de Guasave besloten zijn contract te beëindigen. Vandaag keert Sams terug in Nederland.

Sams speelde dit jaar één van zijn langste en meest intensieve seizoenen uit zijn carrière. Hij speelde wedstrijden voor zeven verschillende teams. Zijn seizoen begon al in februari met de voorbereiding op de World Baseball Classic. Met het Nederlands team moest hij in maart direct vol aan de bak. Met Oranje plaatste Sams zich voor de halve finales. De buitenvelder sloeg in de belangrijkste wedstrijd uit de tweede ronde het winnende punt binnen tegen grootmacht Cuba.

Via Spring Training met Seattle Mariners kwam Sams hierna in de competitie uit voor de profclubs San Diego Padres, Camden Riversharks en Texas Rangers. Bij deze laatste organisatie sloot hij zijn reguliere profcompetitie af bij het Double A-team Frisco RoughRiders, waarna hij zich in Nederland voegde bij de selectie van DOOR Neptunus. Met de Rotterdamse club werd Sams vervolgens landskampioen.

Vier homeruns

Lang tijd om stil te zitten had Sams niet. Vlak na de Holland Series kreeg hij een contract aangeboden bij het Mexicaanse Algodoneros de Guasave. Voor deze club speelde Sams afgelopen weken 22 wedstrijden in de Liga Mexicana del Pacífico, één van de profcompetities in Mexico. Hij kwam daarin tot vier homeruns en dertien binnengeslagen punten, maar kreeg ook 34 keer drie slag. Zijn slaggemiddelde bleef uiteindelijk steken op .192, waarna Algodoneros de Guasave in overleg met Sams besloot het contract met de Nederlander te beëindigen. Sams krijgt nu de kans om zich in rust voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Bij welke club de Nederlandse international gaat starten, is nog niet bekend. Sams is op dit moment één van de Nederlandse free-agents. Wel heeft Texas Rangers de intentie uitgesproken om Sams voor het seizoen 2014 mogelijk terug te halen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page