Diegomar Markwell in Venezuela terug op de heuvel

Diegomar Markwell heeft na ruim twee weken zijn rentree op de heuvel gemaakt voor het Venezolaanse Leones del Caracas. In de wedstrijd tegen Cardenales de Lara kwam de Nederlandse international gisteren als closer op de heuvel. Zijn ploeg verloor de wedstrijd met 1-9.

Markwell kwam in de negende inning op de heuvel als vervanger voor pitcher Johnnie Lowe. Leones del Caracas keek toen door onder meer vijf punten in de vierde en drie runs in de achtste inning al tegen een 1-9 achterstand aan in de wedstrijd tegen hekkensluiter Cardenales de Lara.

Markwell voorkwam door drie snelle nullen op rij verdere schade. Joe Thurston sneuvelde door een vangbal in het rechtsveld, waarna Markwell Guilder Rodriguez met drie slag aan de kant zette. Hierna forceerde de Nederlandse international bij Luis Jimenez een grondbal om de slagbeurt af te sluiten.

Afgedwongen

Voor Markwell was het zijn eerste wedstrijd in de Liga Venezuela Beisbol Profesional sinds zaterdag 19 oktober. Na die dag werd hij tijdelijk van het roster gehaald, zodat Leones del Caracas een nieuwe buitenlandse buitenvelder kon uitproberen. Dat werd de Amerikaan Aharon Eggleston. Hij sloeg sindsdien negen honkslagen in elf wedstrijden (.300) en heeft daarmee een vaste plek op het roster van Leones del Caracas afgedwongen.

In de tussentijd bleef Markwell bij zijn ploeg in Venezuela. De afgelopen weken gooide Markwell in de Liga de Desarrollo voor het tweede team van Caracas vier innings, waarin hij twee punten toestond en eenmaal winnend werper werd. Hij gooide drie wedstrijden (4.50) met drie strikeouts en zeven honkslagen tegen.
Om de terugkeer van Markwell mogelijk te maken, werd gisteren Jess Todd van het roster gehaald. De Amerikaanse pitcher kwam in elf wedstrijden tot een verdiende puntengemiddelde van 3.38. Leones del Caracas staat momenteel met twaalf overwinningen in 27 wedstrijden op een vijfde plaats in de Venezolaanse wintercompetitie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page