Schoop wint titel in Arizona Fall League

De Curaçaose honkballer Jonathan Schoop is met Surprise Saguaros kampioen geworden van de Arizona Fall League, een herfstcompetitie voor de grootste talenten uit de Minor League. Schoop scoorde gisteren één van de twee punten in de met 2-0 gewonnen finale. Het was het eerste kampioenschap voor Surprise sinds 1995.

Surprise Saguaros (AFL West) en Mesa Solar Sox (AFL West) eindigden allebei na dertig wedstrijden in de reguliere competitie bovenaan. Saguaros met achttien zeges, Mesa met negentien overwinningen. Gisteren volgde de finale in het Scottsdale Stadium.

Henry Urrutia opende in dat duel voor Surprise Saguaros na zijn tweehonkslag in de tweede inning de score. Pas in de achtste inning volgde het tweede punt voor de formatie van manager Gary Kendall. Schoop (1 uit 3) opende de slagbeurt met zijn eerste honkslag van de wedstrijd en kon uiteindelijk de eindstand op 2-0 bepalen na een hit van Mookie Betts. Beide teams kwamen dit duel tot vijf honkslagen.

Sterfgeval

Schoop sloot de Arizona Fall League uiteindelijk af met een slaggemiddelde van .177. Hij sloeg elf honkslagen, waaronder drie homeruns. Daarmee kwam hij tot zes binnengeslagen punten. De Nederlandse international speelde zestien wedstrijden en miste enkele wedstrijden door een sterfgeval in de familie. Ook miste hij een wedstrijd nadat hij een foutbal op zijn teen had geslagen.

Schoop, de nummer vier prospect uit de organisatie van Baltimore Orioles, was door zijn club ingedeeld in de Arizona Fall League om extra slagbeurten te kunnen maken. Dit seizoen stond de honkballer van Curaçao een paar maanden buiten spel door een rugblessure.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page