Nieuwe Mexicaanse club voor Yurendell de Caster

De Curaçaose honkballer Yurendell de Caster heeft vorige week van club geruild. Na een kleine maand heeft de Nederlandse international de overstap gemaakt van de competitie van Nicaragua naar de profcompetitie van Mexico. Gisteren maakte hij zijn debuut voor Mayos de Navojoa en sloeg hij direct het winnende punt binnen.

De Caster keerde eind oktober terug bij Tigres de Chinandega, dat uitkomt in de Liga de Beisbol Profesional Nicaraguense (LBPN). Vorig jaar won de honkballer van Curaçao voor de landskampioen nog de Triple Crown. De afgelopen weken kwam hij  tot dusver in twaalf wedstrijden niet verder dan een slaggemiddeldde van .234 met elf honkslagen en twee binnengeslagen punten. Om die reden besloot Tigres de Chinandega uiteindelijk om zijn duurste speler aan de kant te zetten.

Bij Tigres de Chinandega speelde De Caster samen met Curt Smith. Hij kwam in acht wedstrijden tot vijf honkslagen (.313) en zeven keer vier wijd. Vooralsnog moet de titelverdediger het doen met een vierde en laatste plaats in de competitie van Nicaragua. Aan kop gaat nog altijd Gigantes de Rivas, de club van Randall Simon. Hij speelde voor dit team al zestien wedstrijden met zeventien honkslagen (.293), waaronder twee homeruns. Simon bracht zeventien punten over de thuisplaat. Daarmee is hij momenteel leider van de Liga de Beisbol Profesional Nicaraguense.

Waarde

Gisteren maakte De Caster zijn debuut voor zijn nieuwe team Mayos de Navojoa, dat uitkomt in de Liga Mexicana del Pacifico. Dit team had versterking nodig nadat eerste honkman Wes Bankston geblesseerd was geraakt. De Caster toonde meteen zijn waarde. In de zesde inning van de wedstrijd tegen Caneros de los Mochis sloeg de Nederlandse international met een honkslag bij een 0-0 tussenstand Rolando Acosta (tweehonkslag) over de thuisplaat. Het bleef het enige punt van de wedstrijd. De Caster kwam als eerste honkman tot één honkslag in drie slagbeurten. In zijn eerste slagbeurt sneuvelde hij met drie slag.

Mayos de Navojoa staat momenteel op een vijfde plaats met vijftien zeges in 31 wedstrijden. De  ploeg heeft zes wedstrijden achterstand op de koploper. Eerder kwam ook Kalian Sams uit in de Liga Mexicana del Pacifico. De profhonkballer uit de organisatie van Texas Rangers kwam in actie voor Algodoneros de Guasave. Eerder deze maand beëindigde Sams zijn seizoen en keerde hij terug naar Nederland.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page