Nijhof in actie voor telefoonteam Giro 555

Honkballer Brennan Nijhof heeft zich vanavond ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. De twintigjarige honkballer van UVV maakte deel uit van het telefoonteam tijdens de nationale actiedag Filipijnen. In het telefoonteam zaten naast diverse sporters ook een groot aantal bekende Nederlanders.

Tijdens de nationale actiedag Filipijnen is door heel Nederland geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. Dat gebeurde onder meer door diverse programma’s op de televisie en radio. De dag werd vanavond afgesloten met een liveshow die zowel op Nederland 1 als op RTL 4 en SBS 6 werd uitgezonden.

Mensen die geld wilden doneren, konden hiervoor bellen met het telefoonteam, dat tussen 06.00 en 00.00 uur vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum bereikbaar was. Een team van bekende Nederlanders zat daar klaar om telefoontjes te beantwoorden van mensen die geld wilden doneren voor Giro 555. Onder hen ook UVV-honkballer Nijhof.

Nationale honkbalteam

Nijhof heeft een nauwe band met de Filipijnen. Zo is zijn moeder van Filipijnse afkomst. Hij is bovendien opgenomen in de voorselectie van het nationale honkbalteam van de Filipijnen. Deze ploeg neemt volgend jaar deel aan de Asian Games, dat van 19 september tot en met 4 oktober 2014 wordt gehouden in Incheon (Zuid-Korea).

Nijhof debuteerde in 2010 voor Almere in de Nederlandse hoofdklasse en speelde de afgelopen drie seizoenen voor het Utrechtse UVV. De midvelder kwam dit seizoen in de reguliere competitie tot een slaggemiddelde van .236 in 36 wedstrijden. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Utrechts Sporttalent. Ook kwam hij uit voor Jong Oranje.

Opbrengst

Aan het einde van de landelijke actiedag werd vanavond bekendgemaakt dat al ruim € 18,5 miljoen was opgehaald voor de slachtoffers van de tyfoon, die tot dusver bijna 4000 mensen op de Filipijnen het leven heeft gekost. De opbrengst van de actie ‘Help de Filipijnen’ zal de komende dagen nog hoger worden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page