Profar sluit seizoen in Dominicaanse Republiek af

De Curaçaose honkballer Jurickson Profar heeft zijn seizoen in de Dominicaanse Republiek afgesloten. De korte stop speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor Tigres del Licey.

Profar tekende na afloop van het Major League Baseball-seizoen een contract bij Tigres del Licey uit de Dominicaanse wintercompetitie. Dat contract liep eind vorige week af. Profar speelde 25 wedstrijden voor zijn Dominicaanse team.

Voor de koploper uit de Liga de Beisbol Dominicano kwam Profar tot 25 honkslagen (.284) met vijf tweehonkslagen en één homerun. De speler van Texas Rangers sloeg vijf punten binnen en wist zes honken te stelen.

Vier wijd

Daarmee heeft Profar het seizoen succesvol afgesloten. In de de sterke wintercompetitie kreeg Profar van de voornamelijk Triple A-pitchers slechts tien keer drie slag en 24 keer vier wijd. De honkballer van Curaçao leidt momenteel de competitie met twintig gescoorde punten. Hij is inmiddels teruggekeerd naar Curaçao om zijn medewerking te verlenen aan de Curacao Baseball Week.

Profar begon het seizoen bij het Triple A-team Round Rock Express, waarvoor hij 37 wedstrijden speelde (.278). Hierna keerde hij in mei voor het tweede jaar op rij terug in de Major League. Voor Texas Rangers speelde hij nog eens 85 wedstrijden (.234).

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page