Nederlands team voor EK in september naar Ostrava

Het Nederlands honkbalteam start de eerste ronde van het Europees kampioenschap in het Tsjechische Ostrava. Dit hebben de Czech Baseball Association (CBA) en de Europese honkbalbond CEB besloten. Ostrava is één van de vier speellocaties voor het Europese toernooi, dat van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september 2014 wordt gehouden.

Eerder werd al bekend dat het Europees kampioenschap voor het eerst in twee verschillende landen wordt gehouden. Naast Tsjechië worden ook wedstrijden gespeeld in het Duitse Regensburg. In die stad starten gastheer Duitsland, titelverdediger Italië, België, Frankrijk, Zweden en Groot-Brittannië het Europees kampioenschap in poule A.

De Nederlandse honkballers reizen in september direct door naar Tsjechië. Daar wordt voor Poule B in Ostrava in de eerste ronde van het EK in vijf dagen tijd gespeeld tegen gastheer Tsjechië, Kroatië, Griekenland, Spanje en promovendus Rusland.

Nieuw honkbalstadion

Ostrava was eerder gastheer van het World University Baseball Championship in 2008 en het kwalificatietoernooi voor de Europa Cup in 2009. In 2014 is deze stad in het oosten van Tsjechië uitgeroepen tot European City of Sport in 2014.

Het Europees kampioenschap wordt vanaf woensdag 17 september in twee andere Tsjechische steden vervolgd met de finaleronde en de verliezersronde. De beste zes teams spelen om de Europese titel in Brno. De nummer zeven tot en met twaalf strijden tegen degradatie in Trebic. Voor de wedstrijden in Brno wordt momenteel een nieuw honkbalstadion gebouwd. De bouw hiervoor is vorige week gestart. Het nieuwe stadion wordt gebouwd op het complex van Hrosi Brno. De verwachting is dat het stadion in de zomer van 2014 wordt opgeleverd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page