Ook Sharlon Schoop naar Baltimore Orioles

Sharlon Schoop vervolgt zijn profcarrière bij Baltimore Orioles. De Curaçaose speler stond afgelopen seizoen nog onder contract bij Kansas City Royals. Bij de club uit Baltimore speelt ook zijn jongere broer Jonathan Schoop.

De 26-jarige Sharlon Schoop kwam afgelopen seizoen door een blessure niet in actie. In 2012 speelde hij vijftig wedstrijden voor Northwest Arkansas Naturals, het Double A-team van Kansas City Royals. Sinds 2009 heeft Schoop voor drie verschillende teams in de Double A Eastern League en Texas League gespeeld. Hij bereikte tot dusver nog niet Triple A-niveau.

Schoop tekende in 2004 een profcontract bij San Francisco Giants. Twee jaar geleden maakte hij als free-agent de overstap naar Kansas City Royals. Na het einde van het afgelopen seizoen was Schoop opnieuw free-agent. En ook nu hoefde hij niet lang te wachten op een nieuwe club. Hij wordt bij Baltimore Orioles herenigd met zijn vier jaar jongere broer Jonathan Schoop, die dit seizoen voor de club uit Baltimore zijn debuut maakte in de Major League.

Spring Training

Bij Baltimore Orioles heeft Sharlon Schoop een Minor League-contract getekend. Hij zal hierdoor starten in het Double A-team Bowie Baysox of het Triple A-team Norfolk Tides. Een uitnodiging voor Spring Training maakte geen onderdeel uit van de overeenkomst.

De Curaçaose binnenvelder nam met het Nederlands honkbalteam in 2009 deel aan de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap. In dat jaar ontving hij de Guus van der Heijden Memorial Trophy voor de beste international onder de 23 jaar. Ook bereikte hij met Oranje de finales van de Intercontinental Cup in 2010 en het gewonnen wereldkampioenschap in 2011.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page