Balentien uitgeroepen tot MVP van Japanse Central League

De Curaçaose honkballer Wladimir Balentien heeft vandaag in Tokyo de prijs ontvangen voor Meest Waardevolle Speler van de Central League. De Nederlandse international kreeg de prijs tijdens een bijeenkomst van de Nippon Professional Baseball (NPB).  Hij ontving bovendien een  Special Commissioner Award.

Balentien verbeterde dit seizoen het lang onaantastbaar gebleven homerunrecord van Japan. In dienst van Yakult Swallows sloeg hij zestig homeruns, een verbetering van het aantal van 55 uit 1964. Daarmee sloeg Balentien voor het tweede jaar op rij de meeste homeruns in de NPB en voor het derde jaar op rij in de Central League.

Die prestatie leverde Balentien vandaag de titel Meest Waardevolle Speler op. Hij ontving de NPB MVP Award tijdens een speciale ceremonie in een hotel in de Japanse hoofdstad Tokyo. De Curaçaose honkballer is de eerste MVP geworden in de Japanse historie van een team dat in de reguliere competitie op de laatste plaats is geëindigd.

Pacific League

Van de 275 stemmen die werden uitgebracht, was Balentien tweehonderd keer de eerste keuze. Hij is daarmee de zesde spelers van Yakult Swallows geworden, die is uitgeroepen tot MVP. Tsutomu Wakamatsu (1978), Jack Howell (1992), Atsuya Furuta (1993, 1997), Tom O’Malley (1995) en Roberto Petagine (2001) gingen hem voor.

Tohoku Rakuten Golden Eagles-pitcher Masahiro Tanaka werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Pacific League.

Special Commissioner Award

Balentien, die mogelijk komend seizoen meer speeltijd gaat krijgen als eerste honkman, werd ook opgenomen in het NPB All Star Team (Best Nine). Hij kreeg met 258 de meeste stemmen van alle buitenvelders.  Matt Murton (Hanshin Tigers) volgde met 226 stemmen op een tweede plaats. Andruw Jones kreeg 95 stemmen voor de titel beste aangewezen slagman. Daarmee moest hij Michel Abreu van Nippon Ham Fighters (115 stemmen) voor laten gaan.

Het was het tweede jaar op rij dat Balentien werd uitgeroepen tot beste buitenvelder in de Central League. Naast de titel Meest Waardevolle Speler en beste buitenvelder, ontving Balentien ook prijzen omdat hij in de Central League de meeste homeruns (60) had geslagen en het seizoen had afgesloten met het hoogste On Base Percentage (.455). Daarnaast ontving Balentien vandaag een Special Commissioner Award.

Parade

Balentien vloog deze week van Curaçao terug naar Japan om de NPB Players Award ceremonie bij te wonen. Hij is ook aanwezig bij de laatste bijeenkomst van dit seizoen van zijn team Yakult Swallows. Balentien was teruggekeerd naar Curaçao om deel te nemen aan een huldiging en de Curaçao Baseball Week.

Zondag 17 november werd hij op zijn geboorte-eiland Curaçao gehuldigd voor zijn prestaties in Japan. Zo werd een parade gehouden, die eindigde in de buurt waar Balentien is opgegroeid. Daar werd, nabij het huis van zijn ouders, een straat vernoemd naar de nieuwe Japanse Homerun King. Na afloop van de vijf uur durende parade volgde een huldiging in het Chirino Ballpark. De avond werd afgesloten met een vuurwerkshow.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page