Profcontracten voor Sams en Ismail

Kalian Sams speelt ook aankomend seizoen voor Texas Rangers, de Amerikaanse proforganisatie die de Nederlandse honkballer in augustus contracteerde. Eerder deze maand tekende Sams een nieuw contract bij de club uit Texas. Cincinnati Reds contracteerde deze maand de talentvolle Arubaanse honkballer Ross Ismail.

Sams speelde dit seizoen twintig wedstrijden voor Frisco RoughRiders, het Double A-team van Texas Rangers. Daarin kwam hij tot 22 honkslagen (.286) en vier homeruns. Na afloop van het seizoen liet de club uit Texas al weten de Nederlandse buitenvelder graag terug te willen zien.

Inmiddels heeft Sams, die na afloop van het seizoen free-agent was geworden, een nieuwe overeenkomst afgesloten met Texas Rangers. Hierdoor kan hij volgend jaar aan zijn achtste profseizoen beginnen.

Aruba

Bij Cincinnati Reds start de zestienjarige Ross Ismail volgend jaar aan zijn eerste jaar als profhonkballer. De talentvolle rechtshandige pitcher uit Aruba zette vorige week donderdag zijn handtekening onder een overeenkomst met de club uit Cincinnati.

Ismail werd gecontracteerd door Tony Rombley, de Arubaanse scout van Cincinnati Reds en tevens vader van de Nederlandse international Danny Rombley. Vorig jaar nam Ismail met het nationale jeugdteam van Aruba deel aan het U15 wereldkampioenschap in Mexico.
De rechtshandige pitcher kwam tijdens dat toernooi in vier wedstrijden in actie. Tweemaal als startend pitcher. Hij won twee wedstrijden en verloor er één. In 11 2/3 inning kwam Ismail tot achttien keer drie slag, zeven keer vier wijd en kreeg hij dertien honklagen en acht verdiende punten tegen (6.17). Hij kwam bovendien aanvallend tot zes honkslagen (.316) met zes binnengeslagen punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page