Yurendell de Caster wisselt opnieuw van club

Yurendell de Caster heeft na twaalf wedstrijden alweer gewisseld van club. Gisteren sloeg de Curaçaose binnenvelder een homerun in zijn debuut voor Industriales de Coatzacoalcos.

De Caster begon het winterseizoen in de profcompetitie van Nicaragua. Voor Tigres de Chinandega, waarvoor hij vorig jaar nog de Triple Crown won, bleven resultaten echter uit. De Caster werd hierna op het roster vervangen en vond in Mayos de Navojoa een nieuwe club. Bij dit team uit de Liga Mexicana del Pacifico kon hij opnieuw zijn draai niet vinden. In twaalf wedstrijden sloeg De Caster zes honkslagen (.140) en kreeg hij zestien keer drie slag.

Eind november zette ook Mayos de Navojoa de Nederlandse international aan de kant, waarna De Caster nieuw onderdak vond bij Industriales de Coatzacoalcos, debutant in de Liga Invernal Veracruzana.
Aan deze professionele Mexicaanse wintercompetitie nemen tien teams uit de staat Veracruz deel. Bij Industriales de Coatzacoalcos heeft De Caster onder meer de Cubaanse veteranen Ariel Pestano en Pedro Luis Lazo als teamgenoot gekregen.

Veelbelovend

Het debuut van De Caster was veelbelovend. In zijn eerste slagbeurt van de wedstrijd tegen Tobis Acayucan sloeg hij gisteren direct twee punten binnen met een homerun. Zijn ploeg kwam daarmee op een 2-1 voorsprong, maar moest uiteindelijk alsnog met 7-15 de winst uit handen geven. Na vier wijd kwam De Caster ook in de zesde inning op de honken. Hij scoorde daarmee opnieuw voor zijn ploeg. Industriales kwam tot negen honkslagen.

De ploeg van manager Roque Sánchez, waar Sharnol Adriana ook nog op de reservelijst staat, bezet met negentien overwinningen in 28 wedstrijden momenteel de vierde plaats in de Liga Invernal Veracruzana. De reguliere competitie loopt nog tot 30 december, waarna in januari de Play-Offs starten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page