Cordemans: ‘Ik kan nog steeds een lekker balletje gooien’

Acht keer in totaal en drie keer op rij. Na 1999, 2002, 2003, 2005, 2008, 2011 en 2012 werd Rob Cordemans ook gisteravond in het Rotterdamse Novotel Brainpark Hotel weer uitgeroepen tot Beste werper van de hoofdklasse. “Ik vind het nog steeds een hele eer”, reageerde de prijswinnaar na afloop nuchter.

De 39-jarige Cordemans is onderhand al gewend geraakt aan zijn titel, maar ziet het niet als iets heel gewoons: “Het is elk jaar toch weer een bevestiging dat ik een lekker balletje kan gooien. Ik vind het ook nog steeds een hele eer.” Evenals in 2012 was Cordemans ook dit jaar genomineerd samen met David Bergman (Corendon Kinheim) en Diegomar Markwell (DOOR Neptunus).

Cordemans ontving gisteren de prijs voor Beste werper tijdens de jaarlijkse Stars Awards uit handen van bondscoach Steve Janssen. De pitcher van L&D Amsterdam is voorlopig nog niet van plan zijn spikes aan de wilgen te hangen. “Ik kijk het per jaar aan”, vertelt Cordemans. “Dat hoort bij deze leeftijd.”

Samenwerking

Dit jaar begon Cordemans bovendien aan een taak als pitching-coach bij L&D Amsterdam. “Dat is mij vorig jaar gevraagd door de toenmalige voorzitter John Witte. Daar heb ik ja op gezegd vanwege de samenwerking met Percy Isenia en Sidney de Jong. Alleen coaching is voor mij nog niet voldoende. Ik voel dat ik nog niet klaar ben met gooien. Ik hoop dat ik zo de jongens ook nog wat bij kan brengen.”

Het hoogtepunt van het afgelopen jaar voor Cordemans was wel de wedstrijd tegen Cuba op de World Baseball Classic. “Ik heb zelf wel niet meegedaan met die wedstrijd maar ben figuurlijk wel tien jaar ouder geworden. Voorkomen en achterkomen en dan toch winnen.” Hij ziet zichzelf niet als een angstgegner van Cuba: “Het is elke keer wel weer een uitdaging om tegen die gasten te spelen. Zoals tegen die Abreu, die nu voor zestig miljoen dollar bij de White Sox heeft getekend.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page