Draijer: ‘Dit is een bekroning van mijn seizoen’

Onder meer Win Remmerswaal (1969), Robert Eenhoorn (1984), Rikkert Faneyte (1985), Sidney de Jong (1996) en Gregory Halman (2004) gingen hem voor. Gisteravond werd in het Novotel Brainpark Hotel in Rotterdam Max Draijer winnaar van de prestigieuze Ron Fraser Award.

De speler uit het Rookie League-team van Pioniers werd door manager Eric de Bruin voorgedragen als meest veelbelovende jeugdspeler van het afgelopen seizoen. De Bruin mocht hem daarvoor gisteren tijdens de jaarlijkse Stars Awards persoonlijk de prijs overhandigen.

Volgens het juryrapport van de coaches van de nationale jeugdselectie speelt de pas zestienjarige Draijer al als een volwassen man. Dit seizoen maakte hij een enorme ontwikkeling door en werd hij één van de stuwende krachten van Jong Oranje tijdens het Europees kampioenschap. Draijer komt oorspronkelijk van Baseball Academy Kennemerland-partner RCH-Pinguins en maakt sinds 2010 deel uit van het opleidingsprogramma van de Academy.

Bekroning

Draijer was verrast met de prijs. “Ik ben erg blij met deze award als bekroning van mijn seizoen”, laat Draijer weten. Komend seizoen maakt Draijer voor Vaessen Pioniers zijn debuut in de hoofdklasse. Dit jaar maakte hij al even deel uit van het eerste team van de Hoofddorpse club: “Tijdens de Play-Offs tegen DOOR Neptunus heb ik al op de bank mogen zitten om ervaring op te doen. Dat was mooi om mee te maken.”

Op de vraag wat hoe hij zijn toekomst ziet, moet Draijer even lachen: “Daar ben ik nog niet echt mee bezig. Maar het is wel mijn droom om in de Major League terecht te komen.” Hij gaat nu eerst aan zijn volgende hoofdstuk beginnen: “Toen ik klein was, keek ik erg op naar spelers als Danny Rombley en Dirk van ’t Klooster. En daar mag ik nu mee gaan samen spelen. Tenminste dat hoop ik.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page