Ferenc Jongejan ontvangt TopCoach5-diploma

Ferenc Jongejan heeft gisteravond tijdens de Stars Awards uit handen van Jelle Postma, docent kaderopleidingen bij de KNBSB, zijn TopCoach5-diploma ontvangen. Jongejan, die dit seizoen in de hoofdklasse debuteerde als coach van UVV, is de eerste honkbalcoach die deze opleiding met succes heeft afgerond.

De TopCoach5-opleiding is een initiatief van sportkoepel NOC*NSF, de Hogeschool van Amsterdam en de Hanzehogeschool Groningen en leidt op voor het hoogst haalbare diploma voor alle sportbonden, behalve de voetbalsport.

Slechts tien Nederlandse coaches gingen Jongejan voor. Zij zijn onder meer actief in het volleybal, atletiek, wielrennen, schaatsen. Jongejan werd op 21 november de eerste honkbalcoach die deze opleiding met succes heeft afgerond.

Gisteravond ontving hij tijdens de Stars Awards in het Novotel Brainpark Hotel in Rotterdam het bijbehorende diploma van de TopCoach5-opleiding. De voormalig profhonkballer, tevens topsportcoördinator van de Bixie Baseball Academie, slaagde eerder al voor de Trainer/Coach 4 opleiding van de honk-en softbalbond KNBSB.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page