Los Angeles Dodgers tekent 16-jarige talent van Curaçao

De zestienjarige Shakir Albert heeft zaterdag een profcontract getekend bij Los Angeles Dodgers. De talentvolle buitenvelder van Curaçao moet zich komende maand in de Dominicaanse Republiek melden om zijn profcarrière te starten.

Albert wekte afgelopen maand de interesse van Los Angeles Dodgers tijdens een lokaal jeugdtoernooi. Het Torneo Coach Reggie werd bijgewoond door scouts van onder meer New York Mets, Baltimore Orioles, Los Angeles Dodgers, Boston Red Sox en Seattle Mariners. Uiteindelijk bood Los Angeles Dodgers na een try-out Albert een profcontract aan.

De zestienjarige buitenvelder maakte op 17 september voor Santa Rosa Indians Ennia zijn debuut in de hoogste competitie van Curaçao. In zijn tweede wedstrijd, op 1 oktober tegen Royal Scorpions, sloeg hij zijn eerste honkslag. Uiteindelijk speelde Albert drie duels, waarin hij in acht slagbeurten tot twee honkslagen kwam (.250). In zijn derde wedstrijd kreeg hij bovendien twee keer vier wijd, scoorde hij eenmaal en bracht hij twee ploeggenoten over de thuisplaat.

Beste slagman

De Curaçaose buitenvelder, die later deze maand zeventien wordt, vertegenwoordigde Curaçao afgelopen juli tijdens het Latin American and Caribbean Senior Division Championship. In Philipsburg (St. Maarten) werd Curaçao in de halve finales door de latere winnaar Panama uitgeschakeld voor de Senior League Baseball World Series.

Met een 6-1 overwinning werd een dag later wel beslag gelegd op de derde plaats. Op de slotdag ontving Albert de prijs voor de beste slagman van het toernooi. Hij kwam in Philipsburg tot een slaggemiddelde van .533. Van die Curaçaose selectie tekenden in juli Ozaino Albies en Kevin Josephina al profcontracten bij Atlanta Braves.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page