Pitcher Shairon Martis van start in Venezuela

Shairon Martis heeft zijn rentree gemaakt voor Tiburones de La Guaira, dat uitkomt in de Venezolaanse wintercompetitie. Daarmee is Martis de tiende speler uit Nederland en Curaçao geworden, die dit jaar najaar is gestart in één van de profcompetities. Vorig jaar speelde Martis ook al voor deze club uit de Liga Venezuela Beisbol Profesional.

Martis tekende al in september een nieuwe overeenkomst met de Venezolaanse club, waarvoor hij vorig jaar ook al vijf wedstrijden gooide. Daarin werd bepaald dat Martis pas in de tweede helft van de competitie, na de onderbreking voor de All Star Game, van start zou gaan voor Tiburones de La Guaira. De reguliere competitie in Venezuela loopt tot 29 december.

De Curaçaose pitcher keerde vorige week in de zesde inning van de wedstrijd tegen Tigres de Aragua terug op de heuvel. Bij een 10-4 voorsprong moest hij direct een tegenpunt incasseren na vier wijd voor Hector Gimenez. Via honkslagen van Jose Martinez en Yangervis Solarte leverde dat het vijfde punt op voor Tigres de Aragua.

Landen

Martis was één van de zeven pitchers die manager Tony DeFrancesco dit duel inzette. Nadat Martis in de zevende inning was afgelost, scoorde Tigres de Aragua nog eens vijfmaal in de zevende slagbeurt en kwam de ploeg in de negende inning zelfs op een 10-11 voorsprong. Via twee punten in de gelijkmakende negende slagbeurt voorkwam de nummer twee uit de competitie alsnog een nederlaag.

Eerder startten Kalian Sams, Diegomar Markwell, Jurickson Profar, Rudy van Heydoorn, Curt Smith, Yurendell de Caster, Randall Simon, Jonathan Schoop en Danny Arribas dit naseizoen ook al in profcompetities in zes verschillende landen.

Klassement

Van hen zijn nog een aantal actief. Arribas staat momenteel na vijftien wedstrijden voor Sydney Blue Sox op een slaggemiddelde van .196 in de Australian Baseball League. Markwell gooide al veertien wedstrijden voor Leones del Caracas in de Venezolaanse wintercompetitie. Hij kreeg in 20 2/23 inning slechts zeven verdiende punten tegen (3.05).

De Caster heeft na vier wedstrijden voor het Mexicaanse Industriales de Coatzacoalcos een slaggemiddelde van .417 met vier binnengeslagen punten. Simon leidt in Nicaragua nog altijd het klassement voor meeste binnengeslagen punten (24). In deze profcompetitie komt hij uit voor Gigantes de Rivas. Hij heeft na dertig wedstrijden een slaggemiddelde van .291. Smith kwam voor concurrent Tigres de Chinandega in twaalf wedstrijden tot een slaggemiddelde van .393.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page