Selectie Vaessen Pioniers aangevuld met Venezolaanse pitcher

Vaessen Pioniers heeft zijn selectie versterkt met de 25-jarige pitcher Ricardo Hernández. De linkshandige Venezolaanse honkballer met Spaans paspoort komt over van CB Barcelona. Hernández kwam vier seizoenen uit in de Amerikaanse Minor League.

Hernández werd in 2005 gecontracteerd door Florida Marlins. Voor deze Amerikaanse proforganisatie speelde hij vier seizoenen, maar kwam hij niet verder dan het Single A-team Jupiter Hammerheads.

Nadat Florida Marlins het contract met de Venezolaanse pitcher had ontbonden, maakte Hernández de overstap naar Europa. In 2011 debuteerde hij voor CB Barcelona in de Spaanse División de Honor de Béisbol. Hernández (0.82) verloor geen enkele wedstrijd en won vijftien van zijn zeventien wedstrijden. Hij leidde CB Barcelona naar de landstitel.

World Baseball Classic

Na dat seizoen maakte Hernández de overstap naar de Italian Baseball League. Voor Danesi Nettuno kwam hij in veertien wedstrijden tot een verdiende puntengemiddelde van 2.22 met 90 strikeouts in 98 1/3 inning, negen overwinningen en drie nederlagen. In 2013 keerde de Venezolaanse honkballer terug bij CB Barcelona. Het afgelopen seizoen kwam hij tot een verdiende puntengemiddelde van 1.13 in vijftien wedstrijden als startend pitcher. Hernández won elf duels, verloor er drie en gooide 150 keer drie slag in 111 1/3 inning.

Met de nationale ploeg van Spanje nam Hernández onder meer deel aan het Europees kampioenschap van 2012 en de World Baseball Classic van 2013. Hij was vorig jaar tijdens het Europees kampioenschap in Nederland winnend werper voor Spanje in de wedstrijd tegen Rusland. Hij stond toen in zeven innings drie honkslagen toe. In de tweede ronde gooide Hernandez als startend pitcher ook zeven innings tegen Nederland. Hij hield de sterke slagploeg van Oranje, met onder meer Curt Smith en Kalian Sams, op slechts zes honkslagen en één verdiend punt. Nederland won dat duel uiteindelijk door twee punten in de eerste inning met 0-2.

Wintercompetitie

Momenteel komt Hernandez in zijn geboorteland uit voor Navegantes del Magallanes. In de professionele Venezolaanse wintercompetitie speelde hij één wedstrijd in oktober en één december.

Ook speelde hij elf wedstrijden voor het tweede team in de Liga de Desarrollo. Daarin kwam hij tot twaalf strikeouts in 15 2/3 inning met een verdiende puntengemiddelde van 2.30.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page