Evert-Jan ’t Hoen ook in de prijzen bij Rotterdamse verkiezing

Evert-Jan ’t Hoen is vanavond tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Het is de tweede persoonlijke onderscheiding voor de hoofdcoach van landskampioen DOOR Neptunus. Vorige maand werd hij door de European Baseball Coaches Association (EBCA) al uitgeroepen tot Europese coach van het Jaar. De honkballers van DOOR Neptunus grepen naast de titel Sportploeg van het jaar.

De honkballers van DOOR Neptunus waren vanavond weer goed vertegenwoordigd bij de genomineerden voor de Rotterdamse sportverkiezingen in het nieuwe Luxor Theater. De Nederlandse landskampioen uit de hoofdklasse werd bovendien gehuldigd voor de honkbaltitel die eerder dit seizoen werd veroverd. Ook de andere Rotterdamse kampioenen werden in het zonnetje gezet.

Evert-Jan ’t Hoen was genomineerd voor de titel Coach van het Jaar. Daarnaast maakte de selectie van de Rotterdamse honkbalclub kans op de titel Sportploeg van het Jaar. Die laatste prijs moesten de honkballers laten aan hockeyclub HC Rotterdam, dat voor het eerst in de clubhistorie landskampioen was geworden.
Voor het herenteam van HC Rotterdam was het de eerste keer dat de titel voor beste Rotterdamse sportploeg in de wacht werd gesleept. DOOR Neptunus won deze prijs al zevenmaal (1981, 1991, 1994, 2000, 2001, 2003 en 2009).

Opvolger

Succes was er wel voor Evert-Jan ’t Hoen. Als coach troefde hij de hockeyers wel af. ’t Hoen won de verkiezing van Reinoud Wolff (HC Rotterdam) en volleybalcoach Appie Krijnsen (Sliedrecht Sport).  De assistent-coach van het Nederlands honkbalteam ontving de award vanavond uit handen van Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord.

’t Hoen is daarmee de opvolger geworden van Robert Eenhoorn. Hij werd in 2007 als bondscoach van het Nederlands honkbalteam uitgeroepen tot Rotterdamse Coach van het Jaar. Hierna ontving Steve Janssen in 2011 ook nog een nominatie, maar in dat jaar greep de Belgische coach naast de titel.
Eenhoorn was ook vanavond aanwezig in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hij reikte samen met judoka Deborah Gravenstijn, als ambassadeurs van Rotterdam Sportstad, de medailles uit aan de breedtesportkampioenen. De presentatie vanavond was in handen van Fatima Moreira de Melo en Jan-Dirk Stouten. Muzikale optredens waren er onder meer van Re:freshed Orchestra.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page