Landskampioen DOOR Neptunus start tegen AdoLakers

De honkballers van DOOR Neptunus beginnen het hoofdklasseseizoen 2014 op donderdagavond 17 april tegen AdoLakers. De honk- en softbalbond KNBSB heeft vandaag het nieuwe competitieprogramma voor het aankomende seizoen bekendgemaakt.

De Nederlandse landskampioen DOOR Neptunus ontvangt donderdag 17 april de hekkensluiter van dit seizoen in het eigen Neptunus Familiestadion voor de eerste wedstrijd uit de drieluik. Vaessen Pioniers gaat donderdagavond in Bussum op bezoek bij Mr.Cocker HCAW. L&D Amsterdam start het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen UVV, terwijl Corendon Kinheim op de openingsdag Mampaey The Hawks treft.

De opzet van de hoofdklasse is voor 2014 gewijzigd. Hierdoor spelen de acht teams volgend jaar twee rondes in de reguliere competitie. In de eerste ronde speelt elk team een serie van drie wedstrijden tegen de overige zeven teams. De eerste ronde wordt na 21 speeldagen op zondag 1 juni afgesloten.

Europees kampioenschap

Op dinsdag 3 juni 2014 beginnen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers aan de tweede ronde. De overige teams starten twee dagen later. Neptunus en Pioniers komen in verband met verplichtingen voor het Europa Cup-toernooi eerder in actie.

Van maandag 7 tot en met woensdag 23 juli worden in verband met de Haarlemse Honkbalweek geen wedstrijden in de hoofdklasse gespeeld. De tweede ronde wordt afgesloten op zondag 10 augustus. Vier dagen later gaan op donderdag 14 augustus de Play-Offs van start. Het hoofdklasseseizoen wordt na afloop van de Play-Offs nogmaals onderbroken, ditmaal voor het Europees kampioenschap. Na het EK staat voor de twee beste clubteams van Nederland vanaf zaterdag 27 september de best-of-seven van de Holland Series op het programma.

Programma 1e periode
Programma 2e periode
Programma Play-Offs
Programma Runner Up
Programma Holland Series
Programma Promotie/degradatie

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page