Misja Harcksen naar Los Angeles Dodgers

De achttienjarige Misja Harcksen tekent een profcontract bij Los Angeles Dodgers. De honkballer uit Rotterdam zet later deze maand zijn handtekening onder een overeenkomst met de Amerikaanse proforganisatie. Harcksen: “Dit is echt mijn droom.”

Harcksen begon met honkballen bij de Saints. Via de Rotterdam Unicorns kwam hij hierna dit seizoen terecht bij Tridents en werd hij bovendien opgeroepen voor de hoofdmacht van landskampioen DOOR Neptunus. Zondag 26 mei maakte hij zijn debuut in de hoofdklasse als reliever in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. Twee dagen later kreeg de pitcher zijn eerste start. Harcksen gooide zeven innings tegen Corendon Kinheim en hoefde slechts één punt toe te staan.

Voor het nieuwe aankomende seizoen werd Harcksen al definitief opgenomen in de selectie van de Rotterdamse hoofdklasseclub. Veel spelen voor de formatie van Evert-Jan ’t Hoen zit er zeer waarschijnlijk niet in. Komende week tekent de achttienjarige Harcksen een contract bij Los Angeles Dodgers.  “Het kwam echt onverwacht”, vertelt Harcksen. “Ik had er zeker dit jaar niet meer op gerekend.”

Belangrijke rol

Interesse vanuit Los Angeles Dodgers was er al sinds het Europees kampioenschap van afgelopen zomer in Tsjechië. Als pitcher speelde Harcksen een belangrijke rol voor Jong Oranje, dat uiteindelijk als derde eindigde. Die interesse bleek uiteindelijk zo serieus, dat er vorige week een concreet aanbod volgde. Van Los Angeles Dodgers krijgt Harcksen de kans om zijn school af te maken. In juni kan hij zich vervolgens melden in Phoenix (Arizona) om aan zijn profcarrière te starten. Harcksen: “Dit is echt mijn droom.”

De speler van Tridents viel zaterdag 7 december al in de prijzen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de prijzen door de honk- en softbalbond KNBSB. Harcksen werd uitgeroepen tot meest talentvolle jeugdpitcher en ontving daarvoor de Roel de Mon Award uit handen van Martijn Nijhoff, talentencoach bij de KNBSB. Deze winter werd Harcksen voor de wintertrainingen al toegevoegd aan de nationale A-selectie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page