Play-Offs in zicht voor Markwell en Martis

In de verschillende professionele wintercompetities in onder meer Mexico en Venezuela worden de komende dagen de laatste wedstrijden uit de reguliere competitie gespeeld. In Venezuela zijn pitchers Diegomar Markwell en Shairon Martis nog altijd in de race voor een plaats in de Play-Offs.

Markwell staat met zijn Leones del Caracas momenteel op een vierde plaats. Shairon Martis volgt met Tiburones de La Guaira op de vijfde positie. Beide teams spelen nog respectievelijk drie en vier wedstrijden in de reguliere competitie in Venezuela.

De twee Curaçaose pitchers kwamen afgelopen vrijdag voor hun team in actie. Zij bleken echter weinig gelukkig. Markwell moest al in de eerste inning de handdoek in de ring gooien. Hij had toen drie hits, waaronder een homerun, moeten incasseren. Zijn ploeg was daarmee al snel op een 3-0 achterstand gezet.

Eerste start

Voor Markwell was het zijn eerste start in dienst van Leones del Caracas en zijn negentiende optreden in de Venezolaanse competitie van dit seizoen. Daarin heeft hij momenteel een verdiende puntengemiddelde van 3.91. Ook Martis startte vrijdag voor het eerst. In zijn zesde wedstrijd voor Tiburones de La Guaira hield Martis nog wel vier innings stand, maar werd hij daarin hard geraakt. De Nederlandse international moest zes honkslagen en drie punten toestaan. Inmiddels heeft de Curaçaose pitcher na 8 2/3 inning een verdiende puntengemiddelde van 4.15.

De Nederlandse international Curt Smith is inmiddels overgestapt naar de Liga Mexicana del Pacifico. Hij heeft daarmee het voorbeeld gevolgd van Yurendell de Caster, die eerder al de profcompetitie van Nicaragua verruilde voor de Mexicaanse wintercompetitie om twaalf wedstrijden te spelen voor Mayos de Navojoa.

Omzwervingen

Inmiddels speelt De Caster alweer in dienst van een nieuwe club. Voor Industriales de Coatzacoalcos in Liga Invernal Veracruzana. Daar heeft de Nederlandse international na een aantal omzwervingen eindelijk zijn draai gevonden. Voor zijn nieuwe club sloeg hij in dertien wedstrijden twintig honkslagen, waaronder twee homeruns (.435).

Smith speelde sinds zijn debuut op maandag 9 december dertien wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever Venados de Mazatlan. Daarin kwam hij tot twaalf honkslagen (.245) met twee homeruns. Mazatlan staat momenteel op een zevende plaats in de Mexicaanse competitie. Ook de reguliere Mexicaanse competitie eindigt eind deze maand.

Klassement

Met het vertrek van De Caster en Smith uit de Liga de Beisbol Profesional Nacional in Nicaragua is Randall Simon als enige honkballer van Curaçao overgebleven in deze competitie. Hij speelt met Gigantes de Rivas nog in ieder geval door tot en met de eerste week van januari. De voormalig Major Leaguer staat momenteel op een slaggemiddelde van .301 met vier homeruns. Hij leidt het klassement met 29 binnengeslagen punten. Gigantes de Rivas staat na veertig wedstrijden op een tweede plaats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page