Twee homeruns voor Van Amstel in Miami

Jorin van Amstel is vanavond de beste Nederlandse slagman geworden tijdens de Power Showcase Homerun Derby. De hoofdklassespeler van Mr.Cocker HCAW kwam in Marlins Park in Miami tot twee homeruns. De andere twee Nederlandse deelnemers waren Jelle Kroft en Shane Boeree.

Voor de drie Nederlandse honkballers die deze week deelnemen aan de Power Showcase begon de dag vandaag al vroeg. Om 08.30 uur (14.30 uur Nederlandse tijd) moesten Van Amstel, Kroft en Boeree zich melden. Na de spelersintroducties op het veld en het volkslied ging de Homerun Derby van start. Met bijna tachtig spelers nam de wedstrijd de gehele zaterdagmiddag in beslag.

In het stadion van Major League-club Miami Marlins kreeg elke speler twintig uit, waarvan vijf met hout en vijftien met aluminium. De ballen werden, in hoog tempo, door middel van een werpmachine gegooid. De drie finalisten plaatsten zich voor de kampioensronde van morgen.

Scouts

Corendon Kinheim-speler Jelle Kroft kwam als linkshandige slagman als eerste Nederlander in actie. Hij wist geen homerun te slaan. Later op de dag wist Shane Boeree (Vaessen Pioniers) de bal eveneens niet over de omheining te slaan.

Ook Quinsly Balentien, de enige slagman van Curaçao vandaag en in de Verenigde Staten uitkomend voor Highlands Christian Academy, moest het doen zonder homeruns. Niettemin wisten zowel hij als Boeree met een harde slagen in tegengestelde richting wel indruk te maken op onder meer scouts van Detroit Tigers en Atlanta Braves.

Record

Jorin van Amstel was wel succesvol. Hij sloeg met aluminium tweemaal de bal het stadion uit. Zijn verste bal sloeg hij over ruim 125 meter. Van Amstel is daarmee de vierde speler uit de Nederlandse competitie geworden met een homerun tijdens de Power Showcase Homerun Derby. Mike Bazuin sloeg tijdens de derde editie eveneens twee homeruns, één met hout en één met aluminium. Rachid Engelhardt sloeg één homerun met hout tijdens de zesde editie. Het record voor een speler uit de Nederlandse competitie staat op naam van Ruar Verkerk, die vorig jaar tot drie homeruns kwam, waarvan zelfs twee met hout.

Morgenmiddag staat er voor de Nederlandse spelers nog een wedstrijd op het programma.

Jorin van Amstel (links) en Quinsly Balentien (rechts) in Marlins Park.

Jorin van Amstel (links) en Quinsly Balentien (rechts) in Marlins Park.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page