World Team verliest Baseball Classic

Het World-team heeft vanavond in Miami de All-World/All-American Baseball Classic verloren van Team USA. Voor de internationale selectie kwamen onder meer de Nederlanders Jorin van Amstel, Shane Boeree en Jelle Kroft in actie. Van Curaçao namen Kevin Moesker, Quinsly Balentien en Jerrison Beaumont deel. Van Amstel sloeg in de met 2-6 verloren wedstrijd één van de twee punten voor zijn ploeg over de thuisplaat.

De All-World/All-American Baseball Classic maakt deel uit van de Power Showcase dat momenteel wordt gehouden in het Marlins Park. Tijdens dit evenement krijgen jonge honkballers uit een groot aantal landen de kans om hun talent te laten zien aan clubs uit de Major League. Gisteren namen Van Amstel, Boeree en Kroft al deel aan de Homerun Derby van de achtste editie van dit evenement. Vanavond betraden zij opnieuw het stadion van Miami Marlins voor de wedstrijd tussen een selectie van twintig beste Amerikaanse studenten en twintig talentvolle internationale spelers uit achttien verschillende landen.

Voor het World-team, met Ralph Milliard als coach op het eerste honk, begon pitcher Richard Moesker op de heuvel. De pitcher van Curaçao was in de eerste drie innings praktisch onbespeelbaar voor zijn Amerikaanse tegenstanders. Hij kwam tot zeven strikeouts, waarvan drie op rij in de derde inning. In de tweede inning werd Moesker defensief gesteund door knappe acties van derde honkman Jorin van Amstel en tweede honkman Quinsly Balentien.

Achterstand

Alleen in de eerste inning moest Moesker (7-0-3-1) een punt toestaan. De Amerikaanse openingsslagman kon na zijn honkslag en twee gestolen honken vanaf het derde honk scoren door een slechte aangooi van de catcher. In de derde inning werkte Van Amstel de achterstand weg. Venezolaan Gabriel Lozada opende in deze slagbeurt de aanval met een tweehonkslag. Hij werd hierna door Van Amstel met een honkslag in het linksveld over de thuisplaat geslagen.

De spelers van Curaçao op de foto met Ralph Milliard: Quinsly Balentien, Jerrison Beaumont en Kevin Moesker (v.l.n.r.)

De spelers van Curaçao op de foto met Ralph Milliard: Quinsly Balentien, Jerrison Beaumont en Kevin Moesker (v.l.n.r.)

Het mocht niet baten. In de vierde inning profiteerde het Amerikaanse team van een werperwissel om de wedstijd te beslissen. Moesker werd vervangen door Emari Mills van de Maagdeneilanden. Hij begon wel met drie slag, maar moest hierna een driehonkslag, tweehonkslag en honkslag toestaan. Daarop liepen twee punten binnen. Dat bracht de Amerikaanse ploeg op een 1-3 voorsprong.

Reliever

In de zesde inning moest Mills nog eens twee punten toestaan na drie hits en een vrije loop met honken vol. Dat bracht Beaumont op de heuvel. Met volle honken haalde de reliever van Curaçao zijn ploeg met drie slag uit de slagbeurt. Beaumont kwam vanavond tot twee keer drie slag, twee keer vier wijd en kreeg twee honkslagen tegen voordat hij in de achtste inning werd vervangen voor Mark Knight, eveneens van de Maagdeneilanden.

In de negende inning scoorde pinch-runner Zach Ramzy het zesde punt voor de Amerikaanse ploeg nadat een wilde worp bij catcher Boeree wegschoot. Het World-team kwam in de gelijkmakende negende slagbeurt na vier keer vier wijd op rij nog wel terug tot 2-6, maar kreeg niet meer de kans om het gat te dichten. Met lopers op het eerste en derde honk en twee man uit werd de wedstrijd beëindigd.

Beste slagman

De Nederlandse spelers speelden, in het bijzijn van diverse Major League-scouts, zowel verdedigend als aanvallend een sterke wedstrijd. Vanaf de vierde inning kregen ook Boeree en Kroft als catcher en eerste honkman speeltijd. Boeree schakelde twee honklopers met goede aangooien uit en sloeg in de achtste inning raak voor honkslag. Hij kon in die slagbeurt zelfs naar het derde honk op de tweede hit van de avond van Van Amstel.

Van Amstel werd vanavond met twee honkslagen in drie slagbeurten de beste Nederlandse slagman. In zijn eerste slagbeurt in de eerste inning sloeg Van Amstel een vangbal naar de eerste honkman. Kroft (0 uit 2) sloeg vandaag in de vierde inning de bal in een dubbelspel en sneuvelde in de zevende inning door een vangbal in het linksveld. Boeree (1 uit 2) werd in de vijfde inning uitgeschakeld door drie slag. Balentien (0 uit 2) speelde defensief uitstekend, maar bereikte aan slag in twee pogingen niet de honken. In de tweede inning sloeg hij een grondbal, in de vijfde inning ging hij uit met drie slag.

Lees ook:
Twee homeruns voor Van Amstel in Miami
Nederlands drietal in internationale Power Showcase

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page