Teams zonder Martis en Markwell van start in Play-Offs

Leones del Caracas en Tiburones de La Guaira zijn er eind december in geslaagd zich te plaatsen voor de Play-Offs van de Liga Venezuela Beisbol Profesional. Inmiddels zijn de twee teams van start gegaan in de Play-Offs van deze professionele wintercompetitie. Zij hebben dat echter gedaan zonder de Nederlandse internationals Shairon Martis en Diegomar Markwell.

Markwell werd met Leones del Caracas derde in de reguliere competitie. Zijn ploeg won met 34 duels slechts vijf minder dan koploper Caribes de Anzoategui. Tiburones de La Guaira van Shairon Martis sloot de reguliere competitie af met een vijfde plaats. De ploeg won 32 van zijn 63 wedstrijden. Dat was net voldoende om zich te plaatsen voor de Play-Offs.

Tijdens de Play-Offs spelen de vijf beste teams uit de Venezolaanse wintercompetitie nog elk vier wedstrijden tegen de andere vier tegenstanders. Per team komt dat op een totaal van zestien duels. Voorafgaand aan de Play-Offs kregen de vijf teams de kans om zich door middel van drafts te versterken met spelers van inmiddels uitgeschakelde teams. Dat is uiteindelijk ten koste gegaan van de Curaçaose pitcher Shairon Martis. In de derde ronde van de drafts trok Tiburones de La Guaira de rechtshandige pitcher José Capellán van Tigres de Aragua aan als vervanger voor Martis.

Reservelijst

Markwell werd na het einde van de reguliere competitie door Leones del Caracas tijdelijk van het roster gehaald om ruimte te maken voor nieuwkomer José Díaz van de Dominicaanse Republiek. Markwell is opnieuw op de reservelijst gezet, ditmaal om Díaz de kans te geven zich bij Leones del Caracas te bewijzen. Dat overkwam de pitcher van DOOR Neptunus eerder dit seizoen ook al een keer. Markwell heeft de kans om medio januari weer terug te keren bij zijn Venezolaanse ploeg voor het laatste deel van de Play-Offs. De Italiaanse international Tiago Da Silva werd gelijktijdig op de reservelijst gezet .

In de Play-Offs gaat na de eerste acht wedstrijden Caribes de Anzoategui aan de leiding. Deze ploeg bleef in zijn eerste drie wedstrijden ongeslagen. Leones del Caracas (drie wedstrijden) en Tiburones de La Guaira (vier wedstrijden) wonnen tot dusver nog maar één wedstrijd en staan daarmee respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in de Play-Offs. De Play-Offs duren nog tot en met dinsdag 21 januari.

Belangrijkste wedstrijden

Markwell speelde de afgelopen maanden negentien wedstrijden voor Leones del Caracas. Hij kwam daarin tot acht keer drie slag, zeven keer vier wijd en moest 26 honkslagen en tien verdiende punten (3.91) incasseren. Waar hij aanvankelijk nog als reliever werd ingezet, kreeg Markwell op 20 december de kans om zich te bewijzen als startend pitcher in één van de belangrijkste wedstrijden voor zijn ploeg. Hij kreeg echter vijf honkslagen en drie punten tegen in de eerste inning van die wedstrijd. Het bleef tot dusver zijn laatste wedstrijd in dienst van Leones del Caracas.

Martis kwam in zijn tweede seizoen voor Tiburones de La Guaira tot zes wedstrijden. Hij gooide in 8 2/3 inning drie keer drie slag en drie keer vier wijd. Hij kreeg elf honkslagen en vier verdiende punten (4.15) tegen. Ook Martis kwam in actie als reliever, maar mocht op 20 december voor het eerst starten. Het werd uiteindelijk zijn laatste wedstrijd voor Tiburones de La Guaira

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page