Profcontracten voor twee Curaçaose honkballers

Na pitcher Shakir Albert hebben nog twee zestienjarige honkballers van Curaçao vorige maand een profcontract getekend. Hendrik Clementina tekende, evenals Albert, een overeenkomst bij Los Angeles Dodgers. Shair Lacrus zette zijn handtekening onder een verbintenis met Boston Red Sox.

Clementina tekende woensdag 18 december, enkele dagen na Shakir Albert, een contract bij Los Angeles Dodgers. Zij zijn daarmee twee van de vijf internationale talenten, die de Amerikaanse proforganisatie deze winter heeft aangetrokken. De Nederlandse pitcher Misja Harcksen (DOOR Neptunus) is daar ook één van.

De zestienjarige Clementina is inzetbaar als catcher. In juli van vorig jaar nam hij met Curaçao in Philipsburg (St. Maarten) deel aan het Latin American and Caribbean Senior Division Championship. Op dat toernooi speelde hij samen met onder meer Shakir Albert en binnenvelders Ozaino Albies en Kevin Josephina. Die laatste twee tekenden in 2013 al profcontracten bij Atlanta Braves.

Een week eerder dan Clementina tekende de eveneens zestienjarige Lacrus een verbintenis met Boston Red Sox. De buitenvelder/pitcher nam in 2009 met Curaçao deel aan de Little League World Series, waarin de ploeg in de internationale halve finale werd uitgeschakeld. Lacrus speelde op Curaçao voor Marchena Athletics in de RBI League. Afgelopen seizoen speelde hij voor Royal Scorpions één wedstrijd als pitcher in de hoogste competitie van Curaçao.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page