Post tekent profcontract bij Milwaukee Brewers

Het honkballeven van Milan Post heeft een onverwachte wending gekregen. Aanvankelijk zou hij deze maand starten als honkballer op San Jacinto College in Houston. Die plannen zijn nu gewijzigd. De negentienjarige catcher uit Diemen heeft een profcontract getekend bij Milwaukee Brewers, de Amerikaanse proforganisatie waar hij in sepember al tien dagen stage liep.

De carrière van de uit Diemen afkomstige Post is nu al zeer indrukwekkend. Al op jonge leeftijd leek Post een mooie toekomst tegemoet te gaan. Maar liefst negen clubs uit de Major League hadden interesse in de talentvolle Nederlandse catcher, die via TIW/Survivors en de honkbalacademy Amsterdam Diamonds uiteindelijk in 2012 zijn debuut maakte voor L&D Amsterdam in de Nederlandse hoofdklasse.

Alles leek mee te zitten. Totdat op zestienjarige leeftijd bij hem reuma werd geconstateerd. “Tot dat moment ging alles goed”, vertelt Post. Door zijn blessure kon Post een jaar niet meer honkballen. “Ik kon zelfs een paar maanden niet eens lopen. Dan gaat er voor de Amerikaanse clubs een streep door je naam.”

Verknald

Langszaam herstelde Post en in 2012 kreeg hij de kans zijn rentree te maken op het honkbalveld. “Ik dacht: ik ga het maken.” Het verliep echter anders. “Ik ben met Jong Oranje voor het wereldkampioenschap naar Zuid-Korea gegaan. Maar dat WK heb ik verknald. Ook de European Baseball Academy van Major League Baseball verliep dramatisch. Ik had veel te hoge verwachtingen van mijzelf.”

Post besloot nog harder aan zijn conditie te werken. Met succes. In 2013 volgde voor het vierde jaar op rij een uitnodiging voor de MLB Academy. “Dat ging nu wel heel goed. Ik werd zelfs benaderd door scouts van San Francisco Giants.” Op aanraden van scouts besloot Post zich hierna te richten op collegehonkbal en kreeg hij een scolarship aangeboden bij het San Jacinto College in Houston, waar hij deze maand zou starten.

Stage

Maar die plannen zijn inmiddels gewijzigd. In september vertrok Post, samen met Rowan van Hoek en Ruben Prins, naar Arizona. Het drietal had van sportkoepel NOC*NSF een vergoeding ontvangen uit het sportfonds Leo van der Kar. In het Maryvale Baseball Park in Arizona liepen zij tien dagen stage bij Milwaukee Brewers. Dat gebeurde onder leiding van voormalig Major League-catcher Charlie Greene, die de Nederlandse catchers eerder ook al in Nederland trainde.

Na zeven dagen kreeg Post hoog bezoek uit de organisatie van Milwaukee Brewers. Post: “Ze waren erg enthousiast.” Een dag later kreeg de Nederlandse catcher al een contract aangeboden. Begin december keerde Post voor acht dagen terug naar de Verenigde Staten voor medische testen, waarna hij eind vorige maand zijn handtekening zette onder het zevenjarige contract met de club uit Milwaukee.
“Ik heb er ontzettend veel zin in”, kijkt Post alvast vooruit. “Ik ben heel erg benieuwd wat het gaat worden. Ik verwacht dat ik zal starten voor de AZL Brewers, maar hoop op een team hoger.” Post mag zich op 2 maart melden in Arizona voor Spring Training. Hij keert dan terug op het complex waar hij in september ook verbleef voor zijn tiendaagse stage. Post: “Ik ken dus het clubhuis, de accommodatie en een aantal mensen.” Inmiddels traint Post ook mee met het Nederlandse A-team. Post: “Het is heel gek. Ik ben eigenlijk van niks nu een profhonkballer.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page