Smith terug bij St. Louis Cardinals

De Nederlandse international Curt Smith is terug waar hij zijn profcarrière is begonnen. De honkballer van Curaçao heeft vandaag een contract getekend bij St. Louis Cardinals. Bij deze club tekende Smith in 2008 zijn eerste profcontract.

De 27-jarige Smith werd in 2008 als honkballer van de University of Maine gedraft door St. Louis Cardinals. Hij leek een veelbelovende carrière tegemoet te gaan. Smith startte voor het Rookie League-team Johnson City Cardinals en kwam hier in 47 wedstrijden al tot acht homeruns en een slaggemiddelde van .378. Hij werd uitgeroepen tot Appalachian League Player of the Year.

Smith bereikte een jaar later al het Double A-team Springfield Cardinals, waarvoor hij ook in 2010 speelde. Ondanks goede prestaties werd Smith echter overbodig bij St. Louis Cardinals en volgde een tocht langs diverse andere profclubs. Zo speelde hij in 2011 voor Lincoln Saltdogs in de American Association. In 2012 stond hij onder contract van Miami Marlins. Na zijn optreden tijdens de World Baseball Classic van afgelopen jaar verdiende Smith een contract bij Minnesota Twins.

Verkocht

In juli werd de Curaçaose eerste honkman door de club uit Minnesota na 45 wedstrijden echter aan de kant gezet. Voor het Double A-team New Britain Rock Cats had hij op dat moment een slaggemiddelde van .231 met vier homeruns. Smith keerde terug bij Lincoln Saltdogs voor de laatste 49 wedstrijden van de American Association. Daarin kwam hij tot een slaggemiddelde van .316 met 27 binnengeslagen punten en vijf homeruns.

Aanvankelijk zou Smith ook in 2014 voor deze club starten. Vandaag heeft Lincoln Saltdogs het contract van Smith echter verkocht aan St. Louis Cardinals, waardoor de honkballer van Curaçao weer terugkeert in de Amerikaanse Minor League. De kans is groot dat Smith door St. Louis Cardinals opnieuw bij het Double A-team Springfield Cardinals wordt geplaatst.

Drukke winter

Smith had een drukke winter. Hij startte voor Tigres de Chinandega in de profcompetitie van Nicaragua, maar maakte halverwege de overstap naar Venados de Mazatlan. Voor dit team uit de Liga Mexicana del Pacifico speelde hij als buitenvelder 45 wedstrijden (.231 met vier homeruns). Venados de Mazatlan werd uitgeschakeld voor de Play-Offs, waarmee het zeer lange seizoen voor Smith eind december ten einde kwam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page