Vertrouwde teams terug naar Haarlemse Honkbalweek

De organisatie van de Haarlemse Honkbalweek heeft ook voor de 27e editie gekozen voor de vertrouwde teams. In juli keren, naast Nederland, drie oude bekenden terug: Japan, Chinese Taipei en de Verenigde Staten. In de komende periode moeten nog twee teams aan het deelnemersveld worden toegevoegd.

Sinds het debuut van Chinese Taipei op de Haarlemse Honkbalweek in 2000 wordt het deelnemersveld gebouwd rond de nationale teams van Nederland, Japan, Chinese Taipei en de Verenigde Staten.

Ook tussen 11 en 20 juli keren deze vier teams terug in het Haarlemse Pim Mulierstadion. Voor Japan wordt het de vijftiende keer dat de ploeg deelneemt aan de Honkbalweek. In 1992 en 1994 werd tweemaal op rij het toernooi gewonnen. Maar sindsdien eindigde de ploeg niet meer hoger dan de derde plaats. Tijdens de laatste editie moest Japan genoegen nemen met een vijfde plaats.

Vriendschappelijke series

Dat was één plaats boven hekkensluiter Chinese Taipei, die ook dit jaar terugkeert. De Taiwanese honkballers zijn sinds 2000 vaste deelnemer aan de Haarlemse Honkbalweek. De hoogste klassering werd behaald in 2008 toen Chinese Taipei derde werd. Als sinds de eerste editie van de Haarlemse Honkbalweek zijn Amerikaanse teams van de partij. Zeven keer speelde deze ploeg als nationaal team in Haarlem. Team USA werd winnaar in 2000, 2002 en 2008.

De Amerikanen vaardigen hun Collegiate National Team af, dat in 2014 onder leiding staat van Dave Van Horn. In de aanloop naar de Honkbalweek treft Team USA op eigen grondgebied de nationale teams Japan en Chinese Taipei al in twee vriendschappelijke series. De Amerikaanse honkballers reizen bovendien af naar Havana voor een serie oefenwedstrijden tegen Cuba.

In gesprek

Twee jaar geleden ging de finale van de Haarlemse Honkbalweek tussen Cuba en Puerto Rico. De Cubaanse honkballers wonnen de eindstrijd met 4-2. Voor de laatste twee plaatsen in het deelnemersveld is de organisatie ook nu weer in gesprek met Puerto Rico. Andere kandidaten zijn Canada en Australië.

Het Nederlands honkbalteam won de Haarlemse Honkbalweek driemaal (2004, 2006 en 2010). Voor Oranje geldt het toernooi in Haarlem als de belangrijkste voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat later in het jaar in Duitsland en Tsjechië wordt gehouden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page