Titel voor Randall Simon in profcompetitie Nicaragua

De Curaçaose honkballer Randall Simon heeft met Gigantes de Rivas de titel de titel gewonnen in de negende editie van de Liga Nicaragüense de Béisbol Profesional, de profcompetitie van Nicaragua. In de beslissende wedstrijd uit de best-of-seven werd de zevenvoudig kampioen Boér met 9-15 verslagen.


Gigantes de Rivas debuteerde dit seizoen in de competitie van Nicaragua. Met behulp van voormalig Major Leaguer Randall Simon werd het een succesvol seizoen. Simon sloeg in 45 wedstrijden 49 honkslagen (.299) met 32 binnengeslagen punten en vijf homeruns. Uiteindelijk sloot Gigantes de Rivas eerder deze maand de reguliere competitie af met een tweede plaats, voldoende voor plaatsing voor de Play-Offs.

Daarin werd titelverdediger Tigres de Chinandega de tegenstander. De voormalige ploeg van de Nederlandse internationals Yurendell de Caster en Curt Smith werd in de best-of-five driemaal op rij verslagen. Na een 5-1 en een 6-9 zege werd vrijdag 10 januari de beslissende wedstrijd met 5-1 gewonnen. Simon kwam in de Play-Offs tot vier hits in tien slagbeurten (.400). Hij bracht daarmee drie punten over de thuisplaat.

Finaleserie

Tegenstander in de finale werd Bóer, dat zich als winnaar van de reguliere competitie direct had geplaatst. Boer won 27 van zijn 48 wedstrijden en bleef daarmee Gigantes de Rivas (26 gewonnen) net voor. Tigres Chinandega werd met 23 zeges derde voor Oriental (twintig overwinningen). In de eerste wedstrijd van de finaleserie ging Gigantes de Rivas vorige week woensdag nog met 3-1 onderuit. Alle punten werden gescoord in de tweede inning.

Gigantes de Rivas stelde hierna orde op zaken en won driemaal op rij: 4-1, 2-6 en 16-7. Daarmee kreeg de ploeg van Simon dinsdagavond de kans om de serie te beslissen. In het Estadio Nacional Dennis Martínez in Managua nam Boér al in de eerste inning een 4-1 voorsprong en wist die voorsprong tot aan de negende inning vast te houden. In de laatste slagbeurt kantelde Gigantes de Rivas echter de wedstrijd. Bij een 9-8 voorsprong voor Boér scoorden de bezoekers zevenmaal om alsnog de titel op te kunnen eisen.

Serie Latinoamericana de Béisbol

Simon kwam in alle vijf de wedstrijden uit de finaleserie in actie. Daarin kwam hij tot zes honkslagen (.316) met vier binnengeslagen punten en vier gescoorde runs. Hij kreeg zeven keer vier wijd en één keer drie slag.
In juli werd Simon met Tiburones de Puerto Peñasco al kampioen in de Liga Norte de Sonora, een professionele competitie in het noordwesten van Mexico.

Het is voor het eerst sinds 1982 dat een team uit Rivas, uit het zuiden van Nicaragua, landskampioen is geworden. De titel geeft Gigantes de Rivas het recht om deel te nemen aan de tweede editie van de Serie Latinoamericana de Béisbol. Deze strijd tussen de kampioenen uit Colombia, Nicaragua, Panama en Mexico wordt van 28 januari tot en met 2 februari gehouden in het Colombiaanse Monteria.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page