Roger Bernadina naar Cincinnati Reds

Met nog enkele weken voor de start van Spring Training in de Verenigde Staten heeft Roger Bernadina een nieuwe club gevonden. De Nederlandse buitenvelder heeft vandaag een eenjarig Minor League-contract getekend bij Cincinnati Reds.

De 29-jarige Bernadina, die zijn profcarrière bij Montreal Expos begon, speelde afgelopen seizoen voor Washington Nationals 85 wedstrijden (.178), voordat hij half augustus werd ontslagen. Bernadina vond nieuw onderdak bij Philadelphia Phillies. Voor deze club speelde hij nog eens 27 wedstrijden in de Major League met een slaggemiddelde van .187.

Na afloop van het seizoen werd Bernadina door Philadelphia Phillies van het 40-man roster gehaald en teruggezet naar het Triple A-team Lehigh Valley IronPigs. De Nederlandse buitenvelder bedankte voor dat aanbod en maakte vervolgens van zijn mogelijkheid gebruik om free-agent te worden.

Uitnodiging

Met Cincinnati Reds heeft de Nederlandse international nu een nieuwe club gevonden. Bij zijn nieuwe club heeft Bernadina een Minor League-contract getekend. Dit betekent dat hij naar alle waarschijnlijkheid gaat starten voor het Triple A-team Louisville Bats. Wel heeft Bernadina een uitnodiging ontvangen voor Spring Training van de hoofdmacht.

Bernadina speelde zijn laatste wedstrijd in de Minor League op 1 september 2011 voor Syracuse Chiefs, het Triple A-team van Washington Nationals. Vorig jaar speelde de Nederlandse pitcher Loek van Mil nog drie wedstrijden voor Louisville Bats in de International League. Maar ook hij werd na afloop van het seizoen free-agent.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page