Zware loting Europa Cup voor Vaessen Pioniers

Vaessen Pioniers heeft zwaar geloot voor het Europa Cup-toernooi, waarvan de Hoofddorpse club van dinsdag 17 tot en met zondag 22 juni gastheer is. Pioniers treft uit de sterke Italiaanse competitie zowel kampioen T&A San Marino als Nettuno. DOOR Neptunus is onder meer ingedeeld met de Italiaanse runner-up ASD Rimini.

Met T&A San Marino en Nettuno treft Vaessen Pioniers in juni op eigen veld twee voormalige winnaars van de Final Four, de strijd tussen de vier beste Europese clubteams die van 2008 tot en met 2012 werd gehouden. San Marino werd Europees clubkampioen in 2011, Nettuno in 2008 en 2009.

Titelverdediger Fortitudo Bologna, tevens Europees clubkampioen in onder mer 2010 en 2012, ontbreekt in juni tijdens de Europa Cup-toernooien. De honkballers uit Bologna wisten zich afgelopen seizoen niet te plaatsen. In 2013 werd Bologna voor Rimini, Nettuno en San Marino, nog wel winnaar van de reguliere competitie, maar werd de ploeg in de Play-Offs uitgeschakeld door de latere kampioen San Marino. De honkballers uit San Marino werden daarmee voor de derde keer op rij landskampioen van Italië.

European Champions Cup

Het Europa Cup-toernooi wordt in juni voor het eerst gehouden op het volledig nieuwe complex van Vaessen Pioniers. Het wordt daarmee het eerste internationale honkbaltoernooi op Park21. De Hoofddorpse gastheer start het toernooi dinsdag 17 juni met een wedstrijd tegen Kotlarka Praha uit Tsjechië.

Hierna volgen nog wedstrijden tegen het Franse Rouen Huskies (woensdag 18 juni), T&D San Marino (donderdag 19 juni), het Duitse Solingen Alligators (vrijdag 20 juni) en Nettuno (zaterdag 21 juni). Op zondag 22 juni wordt de finale gespeeld tussen de twee sterkste teams. De winnaar plaatst zich automatisch voor de European Champions Cup later in het jaar.

Openingswedstrijd

Gelijktijdig wordt in het Tsjechische Brno het andere Europa Cup-toernooi gehouden. Daaraan neemt de Nederlandse landskampioen DOOR Neptunus deel. De Rotterdammers spelen de openingswedstrijd op dinsdag 17 juni tegen KNTU Elizavetgrad uit Oekraïne.

Buchbinder Legionäre Regensburg uit Duitsland (woensdag 18 juni), Senart Templiers uit Frankrijk (donderdag 19 juni), ASD Rimini (vrijdag 20 juni) en gastheer Draci Brno (zaterdag 21 juni) zijn hierna de tegenstanders.  Rimini werd in 2013 winnaar van het Europa Cup-toernooi, maar verloor uiteindelijk in de finale van de European Champions Cup de best-of-three tegen Bologna. Ook in Brno wordt het toernooi afgesloten met een finale op zondag 22 juni.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page