Kalian Sams: ‘Ik voel totaal geen druk’

De honkbalcarrière van Kalian Sams hing vorig jaar aan een zijden draadje. Uiteindelijk gaf Texas Rangers de honkballer uit Den Haag een nieuwe kans. Een seizoen later is Sams misschien wel gemotiveerder dan ooit. Sams: “Ik hoop dat ik dit jaar kan starten in het Triple A-team”.

Lang hoefde Sams na afloop van het seizoen als free-agent niet in spanning te zitten. Eind november werd bekend dat de Nederlandse international het aankomende seizoen terug kan keren bij Texas Rangers, de Amerikaanse proforganisatie, waarvoor hij vorig seizoen al twintig wedstrijden speelde in dienst van het Double A-team Frisco RoughRiders.

In Nederland bereidt hij zich voor op zijn nieuwe profseizoen. Op trainingsgebied volgt Sams daarbij deze winter zijn eigen plan. “Ik heb van Texas Rangers wel een trainingsprogramma meegekregen, maar ik train al drie jaar met mijn trainer Hans Kroon in Rotterdam. Hij weet precies wat ik nodig heb. En daar voel ik mij goed bij. Ik laat het gewoon aan hem over.”

Bijzonder

Op 1 maart moet hij zich voor Spring Training melden in Arizona. Tot die tijd zet hij zich onder meer in voor clinics van kinderen in Nederland. Zoals het aspirantenteam van Storks uit Den Haag. Sams: “Een oude teamgenoot en vriend van mij, Boudewijn van Elswijk (speler honkbal 1 van Storks, red.), vroeg mij of ik het leuk zou vinden om de kinderen te trainen. Daar heb ik direct ja op gezegd. Ik ben natuurlijk ook jong geweest. En ik zou het in die tijd ook bijzonder hebben gevonden als ik zou worden getraind door een speler waar ik tegen opkeek.”

Na afloop van de clinic in Den Haag neemt Sams even de tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. “Ik hoop dat ik dit jaar kan starten in het Triple A-team Round Rock Express”, bekent Sams. “Alles hangt af van Spring Training. Ik moet 1 maart aanwezig zijn en op 3 maart start Spring Training in Arizona.”

Frisse start

De 27-jarige speler uit Den Haag heeft een roerig jaar achter de rug met drie keer een overstap naar een nieuwe profclub. Hoe gaat hij dit jaar in? “Elk jaar is voor mij een frisse start. Ik ga niet meer denken aan het afgelopen jaar. Ik ben klaar voor een nieuw seizoen en om mijn plekje over te nemen in Triple A, of waar dan ook. Ik voel totaal geen druk. Daarmee spelen is nooit goed. Dat is alleen maar negatief voor mij.”

Na afloop van het seizoen liet de club uit Texas al weten de Nederlandse buitenvelder graag terug te willen zien. “Dat is allemaal via mijn agent gegaan toen ik in Mexico speelde.” Inmiddels heeft Sams, die na afloop van het seizoen mocht rondkijken naar andere clubs, toch een nieuwe overeenkomst afgesloten met Texas Rangers. “Er was wat interesse vanuit Korea en Japan, maar daar kwam uiteindelijk niets uit. Dus ga ik gewoon terug naar Texas. Het contract is al getekend. Maar ik sta er wel voor open om ooit in Japan of Korea te gaan honkballen als daar de mogelijkheid voor is.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page