Pitcher Loek van Mil voor try-out in Japan

Loek van Mil is vandaag gestart aan een tweede try-out in Japan. Hij neemt op uitnodiging van landskampioen Rakuten Eagles, met onder meer Andruw Jones binnen de gelederen, deel aan Spring Training. Drie maanden geleden nam Van Mil al deel aan een try-out bij Fukuoka SoftBank Hawks.

Na zijn recente profseizoen in de organisatie van Cincinnati Reds is Van Mil momenteel free-agent. Bij zijn keuze voor een nieuw team heeft Van Mil zijn vizier onder meer gericht op de Japanse profcompetitie. Daarvoor kreeg hij in november al een kans toen hij een try-out kreeg aangeboden van Fukuoka SoftBank Hawks, dat uitkomt in de Pacific League van de Nippon Professional Baseball (NPB).

De 29-jarige Van Mil verbleef op uitnodiging van Fukuoka SoftBank Hawks in november enkele dagen in Japan om deel te nemen aan Fall Camp. Van 12 tot en met 19 november gooide hij toen in Miyazaki onder meer twee gesimuleerde wedstrijden. Hij was één van de drie buitenlandse pitchers die op proef meetrainden met de Japanse club. De andere twee waren de Amerikanen Brandon Mann en Bruce Billings.

Nieuwe kans

De komende week krijgt Van Mil een nieuwe kans. Nu bij Rakuten Eagles. Daarvoor reisde de Nederlandse pitcher dit weekeinde af naar Japan. Hij meldde zich vandaag op het trainingscomplex van de landskampioen in Kumejima (Okinawa) voor zijn eerste bullpen-sessie. De Nederlandse pitcher gooide circa vijftig ballen. Evenals Van Mil heeft ook Sergio Mitre een uitnodiging ontvangen. De Amerikaanse pitcher speelde eerder in acht seizoenen 143 wedstrijden in de Major League.

Van Mil stond afgelopen jaar onder contract bij Cincinnati Reds. Voor deze club verdeelde hij het seizoen over Pensacola Blue Wahoos (Double A) en Louisville Bats (Triple A). Het was het tweede jaar dat de Nederlandse pitcher uitkwam op het hoogste niveau van de Minor League. Hij deed dat in 2012 ook al voor Los Angeles Angels en Cleveland Indians. De Major League wist Van Mil in zijn carrière nog niet te bereiken.

Free-agent

Afgelopen seizoen kwam de Nederlandse international in 51 profwedstrijden uit met een verdiende puntengemiddelde van 3.52, 34 keer drie slag en dertig keer vier wijd in 84 innings. Voor Van Mil was het zijn achtste profseizoen, nadat hij de eerste vijf seizoenen uitkwam in de organisatie van Minnesota Twins.

Van Mil is met enkele dagen te gaan voor de start van Spring Training nog één van de free-agents. Ook de Curaçaose pitchers Jair Jurrjens en Shairon Martis wachten nog op een nieuwe club.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page