Van Mil maakt indruk bij Japanse landskampioen

Loek van Mil kan zijn profcarrière vervolgen bij de Japanse landskampioen Rakuten Eagles. De afgelopen twee weken verbleef de Nederlandse pitcher op proef bij de club uit de Pacific League. In die periode wist hij zoveel indruk te maken om, dat Rakuten Eagles hem gisteren een contract heeft aangeboden.

Van Mil arriveerde twee weken geleden in Kumejima, in de zuidelijkste Japanse prefectuur Okinawa, om te beginnen aan zijn tweede try-out bij een Japanse club. Eerder speelde hij eind vorig jaar al op proef mee met Softbank Hawks, dat eveneens uitkomt in de Pacific League van de Nippon Professional Baseball (NPB).

De 29-jarige pitcher, die in Japan tijdens Spring Training indruk maakt met zijn lengte, kwam dinsdag 13 februari voor het eerst in een wedstrijd in actie. In een intrasquad-wedstrijd moest hij in één inning twee honkslagen incasseren, maar hield hij zijn tegenstander op nul punten. De wedstrijd moest in de vierde inning door regen worden gestaakt.

Oefenwedstrijd

Afgelopen dinsdag kwam Van Mil opnieuw in actie. In de oefenwedstrijd tegen de Zuid-Koreaanse profclub Kia Tigers schakelde hij als reliever drie tegenstanders op rij uit. Van Mil haalde in deze inning met zijn pitches een snelheid van 151 kilometer per uur. Rakuten verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-4, mede door twee tegenpunten op het pitchen van de voormalige Major Leaguer Sergio Mitre, die eveneens bij de ploeg uit Rakuten op proef was.

Van Mil heeft zo’n positieve indruk achter gelaten, dat Rakuten Eagles de Nederlander gisteren een contract heeft aangeboden. Van Mil kan de tweede Nederlandse international worden bij Rakuten Eagles. De 36-jarige Andruw Jones begint aan zijn tweede seizoen bij deze Japanse profclub.
Voordat Van Mil zijn handtekening onder een contract kan zetten, moest hij eerst nog de uitkomsten afwachten van de medische test, die hij inmiddels heeft ondergaan in Sendai. Na deze test heeft Van Mil zich vandaag weer gevoegd bij de selectie voor het restant van Spring Training.

Record

Als Van Mil zijn officiële debuut maakt in de Nippon Professional Baseball wordt hij de langste speler uit de geschiedenis van het Japanse profhonkbal. Hij verbreekt daarmee het record van de Amerikaanse pitcher Eric Hillman, die tussen 1995 en 1998 speelde voor Chiba Lotte Marines en Yomiuri Giants. Hillman was 2.10 meter lang. Van Mil heeft een lengte van 2.16 meter.

Eerder kwam van Mil in de Verenigde Staten uit voor de organisaties van Cincinnati Reds, Cleveland Indians, Los Angeles Angels en Minnesota Twins.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page