Sterk deelnemersveld tijdens WK vrouwenhonkbal in Japan

De volledige top zes van de wereld neemt in september van dit jaar deel aan de zesde editie van het wereldkampioenschap vrouwenhonkbal. Dat heeft de World Baseball Softball Confederation vandaag bekendgemaakt. Ook het Nederlands team is op dit toernooi van de partij. Voor Oranje wordt het het derde WK op rij.

Het wereldkampioenschap wordt van maandag 1 tot en met zondag 7 september 2014 gehouden in het Japanse Miyazaki. Voor dit toernooi zijn twee speellocaties in Miyazaki aangewezen. Dit zijn het Sun Marine Stadium en het Ivy Stadium. Het Sun Marine Stadium is sinds 2001 in gebruik en biedt plaats aan 30.000 toeschouwers. Het Ivy Stadium werd geopend in 2002 en heeft plaats voor 11.000 toeschouwers.

De plannen voor het WK gaan vooralsnog uit van een dubbele round-robin. Acht teams nemen aan het wereldkampioenschap deel. Grote favoriet is gastland Japan. De drievoudig winnaar verdedigt op eigen bodem de titel. In alle vijf eerdere edities wist Japan tot dusver de finale te bereiken. De laatste drie edities (2008, 2010 en 2012) werd de Japanse ploeg wereldkampioen.

Derde keer

Met de Verenigde Staten (wereldkampioen in 2004 en 2006), Australië, Canada, Venezuela en Chinese Taipei is de volledige top zes van de wereld op het WK aanwezig. Nederland en Hong Kong completeren het deelnemersveld. Nederland staat momenteel op de negende plaats van de wereld. Hong Kong op positie dertien.

Voor Nederland wordt het de derde keer dat een nationaal team deelneemt aan het wereldkampioenschap vrouwenhonkbal. In 2010 eindigde de ploeg in Venezuela zonder overwinning op een tiende en laatste plaats. Twee jaar geleden werd een historische overwinning geboekt. In de strijd om de zevende en achtste plaats werd in Canada met 8-10 gewonnen van Cuba.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page