Shairon Martis naar Taiwanese profcompetitie

Shairon Martis gaat zijn geluk beproeven in de Chinese Professional Baseball League (CPBL). In Taiwan gaat de 26-jarige pitcher spelen voor Uni-President 7-Eleven Lions, waar eerder Rob Cordemans al eens onder contract stond. Eerder kwamen Diegomar Markwell en Ivanon Coffie ook uit in deze Taiwanese profcompetitie.

Shairon Martis kwam afgelopen seizoen nog in actie voor Minnesota Twins, de ploeg waarvoor hij na vier jaar zijn rentree maakte in de Major League. Martis speelde 9 2/3 innings in zes wedstrijden en kwam tot een verdiende puntengemiddelde van 5.59. In 2008 en 2009 speelde Martis al twintig wedstrijden in de Major League voor Washington Nationals.

Eind oktober werd Martis door Minnesota Twins van het 40-man roster gehaald. Martis maakte van de mogelijkheid gebruik om op te stappen en ging op zoek naar een nieuwe werkgever. Om zichzelf in de kijker te spelen kwam de Curaçaose pitcher tijdens de wintercompetitie in Venezuela in actie voor Tiburones de La Guaira.

Aanbod

Vanuit enkele Major League-organisaties was er interesse voor de diensten van de Nederlandse international, maar in alle gevallen moest Martis het doen met een aanbod van een Minor League-contract. Uiteindelijk koos de 26-jarige pitcher voor een overstap naar Taiwan. Hij wordt vrijdag verwacht in het Spring Training-kamp van Uni-President 7-Eleven Lions.

Uni-President 7-Eleven Lions is samen met Brother Elephants, het oudste team uit de competitie. De club komt al sinds 1990 uit in de CPBL. Afgelopen seizoen werd in de Taiwan Series EDA Rhinos verslagen. Daarmee werd het negende kampioenschap in de wacht gesleept. Tijdens de Asia Series werd in de finale met 14-4 verloren van het Australische Canberra Cavalry.
De competitie in Taiwan gaat officieel van start op zaterdag 22 maart en loopt tot en met zondag 28 september. Uni-President 7-Eleven Lions speelt zijn wedstrijden in het Tainan Municipal Baseball Stadium in Tainan City. De andere teams in de CPBL zijn Brother Elephants, Lamigo Monkeys en EDA Rhinos.

Beperkt

Shairon Martis is niet de eerste honkballer van Curaçao, die zijn geluk gaat beproeven in Taiwan. Eerder gingen pitcher Diegomar Markwell en derde honkman Ivanon Coffie hem al voor. Coffie speelde in 2007 veertig wedstrijden voor Macoto Cobras. In 2008 volgden nog vijf wedstrijden voor datzelfde team, maar nu spelend onder de naam Dmedia T-Rex.

Bij Macoto Cobras was Coffie in 2007 kort ploeggenoot van Markwell. Het contract van Markwell werd in 2007 na twee verloren wedstrijden door zijn werkgever Macoto Cobras ontbonden. Rob Cordemans speelde in dat jaar voor Uni-President Lions slechts in de CPBL. Zijn verblijf in Taiwan bleef echter beperkt tot acht wedstrijden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page