Honkballers van start tijdens Spring Training

Nadat de spelers van de verschillende Major League-teams zich eerder deze maand al hadden gemeld in het Spring Training-kamp van hun club, zijn nu ook de eerste wedstrijden uit de Cactus en Grapefruit League een feit. Nog niet alle teams kwamen gisteren al direct in actie. Niettemin betraden al wel een drietal Nederlandse internationals het veld. Voor Roger Bernadina werd het zijn eerste officiële wedstrijd in dienst van Cincinnati Reds.

Bernadina werd vlak voor de start van Spring Training als laatste speler aan de selectie van Cincinnati Reds toegevoegd. Afgelopen najaar was hij vertrokken bij Philadelphia Philles. Bij de ploeg uit Cincinnati hoopt Bernadina zijn slechte seizoen 2013 te vergeten.

Hij kreeg daarvoor direct gisteren al de eerste kans. In de wedstrijd tegen Cleveland Indians kwam Bernadina in de zesde inning als aangewezen slagman in de wedstrijd. In zijn eerste slagbeurt sloeg hij meteen een honklag. De bal schoot via het been van de eerste honkman het binnenveld in voor een honkslag. Even later kon Bernadina op een grondbal van de Duitser Donald Lutz de 2-4 scoren. Uiteindelijk won de ploeg uit Cincinnati met 3-8. Bernadina kreeg hierna nog slagbeurten in de zevende inning (drie slag) en negende inning (vier wijd).

Homerun

Ook Didi Gregorius was succesvol. In zijn wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers sloeg hij één honkslag in twee slagbeurten. Arizona Diamondbacks won het duel uiteindelijk met 4-1. Andrelton Simmons ging in de eerste wedstrijd van Atlanta Braves met 5-6 onderuit tegen Detroit Tigers. Hij kreeg deze wedstrijd vier wijd in de tweede inning, sneuvelde twee innings later door en vangbal en werd uiteindelijk in de vijfde inning vervangen.

Jonathan Schoop kwam met Baltimore Orioles nog niet in actie tijdens de Grapefruit League. Zijn ploeg speelde in Sarasota een 6 1/2 innings durende intrasquad-wedstrijd. Niettemin liet Schoop al wel zien dat hij in vorm is. Hij sloeg twee punten binnen met een homerun.
Texas Rangers-speler Jurickson Profar moet nog even geduld hebben. Hij meldde zich met een schouderblessure bij het Spring Training-kamp. Inmiddels mag hij al wel weer gooien, maar duurt het nog even voordat Profar aan wedstrijden mag deelnemen. In ieder geval begint hij als tegen die tijd als aangewezen slagman. Pas als de honkballer van Curaçao volledig fit is, kan hij ook op het tweede honk spelen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page