Hainley Statia opgeroepen voor hoofdmacht Brewers

Hainley Statia heeft zich gisteren gemeld in het Maryvale Baseball Park. De 28-jarige honkballer van Curaçao is voor Spring Training opgeroepen voor de hoofdmacht van Milwaukee Brewers. De club uit Milwaukee komt uit in de Cactus League.

Statia begint aan zijn tiende seizoen als profhonkballer. Sinds 2009 komt hij uit op Triple A-niveau, maar tot dusver wist hij de Major League nog niet te halen. De Nederlandse international is opgeroepen als buitenvelder, een rol die hij vorig jaar al vaker vervulde voor het Triple A-team Nashville Sounds.

Statia was één van de twaalf spelers uit het Minor League-kamp die zich konden melden bij de hoofdmacht in Phoenix. Ook in 2012 en 2013 nam Statia deel aan Spring Training met Milwaukee Brewers. In 2012 speelde hij twee wedstrijden met één honkslag (.333), vorig jaar volgden nog eens zes wedstrijden met drie hits (.333).

Aantal spelers

De toevoeging van Statia brengt het aantal spelers uit Nederland, Curaçao en Aruba tijdens Spring Training momenteel op acht. Andrelton Simmons speelde voor Atlanta Braves inmiddels drie wedstrijden tijdens Spring Training met twee honkslagen (.250). Roger Bernadina staat na vijf wedstrijden voor Cininnati Reds op een slaggemiddelde van .333 met drie gescoorde punten en één driehonkslag.

Didi Gregorius, die nog altijd in onzekerheid verkeert voor welk team hij het nieuwe seizoen gaat starten, sloeg in zijn eerste drie wedstrijden voor Arizona Diamondbacks twee hits (.286). Jurickson Profar kwam als aangewezen slagman voor Texas Rangers tot twee hits (.250) en twee punten in drie wedstrijden.
Inmiddels hebben ook Kenley Jansen, Jonathan Schoop en Xander Bogaerts hun eerste officiële wedstrijden tijdens Spring Training gespeeld. Jansen gooide voor Los Angeles Dodgers één puntloze inning. Schoop sloeg in twee wedstrijden voor Baltimore Orioles één honkslag (.500). Bogaerts speelde twee wedstrijden voor Boston Red Sox, maar sloeg nog geen honkslag.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page