Van Mil tekent Ikusei contract bij Rakuten

Nadat Rakuten Eagles eerder al  Loek van Mil een contract had aangeboden, zijn beide partijen nu officieel tot een overeenstemming gekomen. De Nederlandse pitcher heeft een Ikusei contract getekend bij de Japanse landskampioen. Dit heeft zijn club vandaag bekendgemaakt.

Begin februari begon Van Mil samen met de Amerikaanse pitcher Sergio Mitre aan een try-out bij de Japanse landskampioen. Beide spelers heeft dit nu een Ikusei contract opgeleverd. Hiermee mogen zij in het reguliere seizoen voor Rakuten Eagles uitkomen in de Ni-Gun, de Japanse Minor League.

Voor deelname aan Ni-gun wedstrijden van Rakuten Eagles krijgt Van Mil als Ikusei-speler een rugnummer met drie getallen. Hij heeft het nummer 146 toegewezen gekregen. Tot eind maart krijgt de Nederlandse international de kans om de hoofdmacht te halen en te kunnen starten in de Pacific League. Hij krijgt in dat geval een nieuw contract en een één- of tweecijferig rugnummer.

Oefenwedstrijd

Afgelopen donderdag kwam Van Mil nog in actie tijdens een oefenwedstrijd tegen Lotte Giants. In de vierde inning van dat duel kreeg hij als reliever vijf tegenstanders tegenover zich. Mede door een gemiste vangbal, schijn en een honkslag moest hij één punt toestaan. Met onder meer twee strikeouts hield hij verdere schade beperkt.

Na drie wijdballen in de vijfde inning werd Van Mil gewisseld met last van stijfheid in zijn onderarm. Rakuten Eagles verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-13. Van Mil kreeg het verlies op zijn naam. Een dag na de wedstrijd werd na onderzoek door de dokter uitgesloten dat het kwetsuur van Van Mil iets ernstigs was.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page